Belediye bandosu ve konservatuvar koroları köylerde konser verecek

Bursa'da belediye bandosu ile konservatuvarın Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları, konserleriyle vatandaşın ayağına gidiyor. Konservatuvar

Bursa'da belediye bandosu ile konservatuvarın Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları, konserleriyle vatandaşın ayağına gidiyor. Konservatuvar koroları, şehirdeki en ücra köşeye bile gidip konser verecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, konservatuar konserlerini vatandaşlarla buluşturuyor. Büyükşehir Belediye Bandosu, her cuma günü saat 16.00'da Kent Müzesi önü, Orhangazi Parkı ve Kent Meydanı'nda dönüşümlü olarak konserler verecek. Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile de işbirliği yapan bando, ilköğretim okullarına giderek, çocuklara müzik aletlerini tanıtacak. Etkinlikler kapsamında okullarda da mini konserler verilecek.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Orkestrası'nın Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları da köylere açılıyor. Sanatçılar, köylerden gelen talepler doğrultusunda her hafta bir köyde konser verecek. Ağırlıklı olarak kent merkezinde düzenlenen etkinliklere gelemeyen köylüler de bu sayede müzikle buluşacak.

Bursa'da tüm vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmekte kararlı olduklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kent merkezinde ne varsa imkanlar ölçüsünde en ücra köşede de bu etkinliklerin olmasını sağlayacağız. Vatandaşın gelemediği durumlarda da biz tüm etkinliklerimizle onların ayağına gideceğiz." dedi.