Turkcell'in 'çiftçi paketi' 400 bin aboneye ulaştı

Adana Çiftçiler Birliği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Burak Sevilengül, çiftçi paketinin tarımsal f...


Adana Çiftçiler Birliği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Burak Sevilengül, çiftçi paketinin tarımsal faaliyet gösteren abonelerinin faydalanması için özel olarak hazırlanmış bir paket olduğunu bildirdi.
Paketin içinde mobil bilgilendirme ve eğitim uygulamaları, avantajlı tarife, sektöre özel indirimler ve marka anlaşmaları olduğunu kaydeden Sevilengül, amaçlarının mobil teknolojiyle Türkiye çiftçisinin hayatını kolaylaştırmak ve desteklemek olduğunu belirtti. 

Bitki, meyve, sebze...
Burak Sevilengül, "Tarımsal üretimi bilgi çağına taşıyan paket büyük ilgi gördü. 5 ayda 400 bin aboneye ulaştık. Bu pakete sahip abonelerimizin yüzde 33'ü bahçe bitkileri, yüzde 14'ü meyve, yüzde 13'ü sebze üretiyor, yüzde 9'luk kesimin de organik tarımla uğraşıyor. Hayvancılıkla uğraşanların oranı ise yüzde 31. Paket yaptıkları üretimle ekonomiye 4 milyar TL üzerinde katkı sağladı" dedi.
Sevilengül, tarife kapsamında faturalı hatlar için yurt içi her yöne 500 dakikası ayda 29, faturasız hatlarda 5 dakikası 30 kuruşa hizmet verdiklerini kaydetti.