Mehriban Aliyeva İhsan Doğramacı'nın kabrini ziyaret etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva, YÖK kurucu başkanı İhsan Doğramacı'nın kabrini ziyaret ederek anıt mezardaki anı defter

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva, YÖK kurucu başkanı İhsan Doğramacı'nın kabrini ziyaret ederek anıt mezardaki anı defterini imzaladı.

Ankara Bilkent Otel'de düzenlenen 'Kültürel Miras ve Müzik Uluslararası Kongresi'ne katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva, Iraklı Türkmen doktor ve akademisyen ve ilk YÖK Başkanı olan merhum İhsan Doğramacı'nın Bilkent'teki Doğramacızade Ali Paşa Camii'ndeki anıt mezarını ziyaret etti.

Bayan Aliyeva'ya merhum İhsan Doğramacı'nın oğlu ve Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Doğramacı eşlik etti. Aliyeva, Doğramacı'nın anıt mezarına bir buket gül bıraktı.

Saygı duruşunda bulunan Aliyeva, Doğramacı'nın Anıt Mezarı'nda anı defterine "Azerbaycan halkının büyük dostu görkemli ictimai kadim âlim İhsan Doğramacı, bütün ömrünü insanların sağlığına ve eğitimine adamıştır. Onun ve halkımızın umumilli lideri Haydar Aliyev'in uzun yıllar boyu devam eden dostluğu hepimizin yoldaşına hak olunup müdrik ve samimi insan olan İhsan Doğramacı'nın ışıklı hatırası onu tanıyanların ve şahsen bizim kalbimizde daima yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin." yazdı.

Ziyaretin ardından, Ali Doğramacı Bayan Aliyeva'ya Doğramacızade Ali Paşa Camii hakkında bilgi verdi. Doğramacı, özellikle camide diğer dinlerin mensupları için de ibadet yerleri olduğunu anlattı. Mehriban Aliyeva, geniş güvenlik ortamları altında camiden ayrıldı.