Bakan Yılmaz'dan kalkınma ajansı uzmanlarına: Çizmelerinizi giyip tarlalara da gidin

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) Bursa'da bulunan merkezini hizmete açtı. Başkanlığını Eskişehir Valis

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) Bursa'da bulunan merkezini hizmete açtı. Başkanlığını Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, yönetim kurulu üyeliklerini Bilecek Valisi Halil İbrahim Akpınar ve Bursa Valisi Şahabettin Harput, Genel Sekreterliğini ise Dr. Mehmet Sait Cülfik'in yapacağı BEBKA Buttim'de ki ofisinde hizmet verecek. Halen 15 uzman ve destek personeli ile hizmet veren BEBKA'ya önümüzdeki dönemde 10 uzman daha katılacak. BEBKA'nın daha verimli çalışması için Eskişehir ve Bilecik'te hizmet destek ofisleri kurulacak.

Buttim'de düzenlenen törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, DPT müsteşar yardımcısı Ahmet Yaman, BTSO Başkanı Celal Sönmez ile diğer yetkililer katıldı. Törenin ardından BEBKA uzmanlarıyla bir araya gelen Bakan Cevdet Yılmaz, çizme giyip sahaya inmelerini istedi. Uzmanların şık giyinmesinin görevlerinin gereği olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Şık giymenize bir şey demiyoruz. Ancak yeri geldiğinde sokağa inin. Çizmenizi giyip tarlaya da gidin. Farklı bir çalışma metodu uygulayın, mesaiye bağlı kalmayın. İl il, ilçe ilçe gezip muhataplarınızla etkili iletişim kurun. Sadece masa başında oturmakla olmaz."

Kalkınma ajanslarıyla Türkiye genelinde tam bir seferberlik ilan ettiklerini kaydeden Yılmaz, "26 ajansın tamamı kuruldu. 18'inin bölge planlamasını onayladık. Çok hızlı bir başlangıç yaptık. Çok büyük iddialı hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmada kalkınma ajansları önemli bir boşluğu dolduracak. BEBKA, bölge olarak ülke katma değerinin yüzde 6'sını karşılıyor. Biz kalkınma süreci ile statükoyu olumlu anlama dönüştüreceğiz." diye konuştu.

Kalkınma ajansları aracılığıyla bu yıl 450 milyon TL'lik bir destek hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, yatırımcıya 350 milyon TL destek verdiklerini aktardı. Yılmaz, "Bizim desteğimizin kaldıraç etkisi var. Sadece biz desteklemeyeceğiz. Bu desteğin 1 milyar TL'yi bulmasını bekliyoruz." dedi.

Kalkınma ajanslarının belediyeler, sivil toplum örgütleri gibi herkese açık olduğunun altını çizen Yılmaz, öğleden sonra yapılacak toplantıda 12 milyar TL'lik teklif hibe çağrısında bulunacağını sözlerine ekledi.