2 Milyon Dolarlık 'Gesi Bağları Filmi'nin Çekimleri Başladı

200 yıla yakındır söylenen Gesi Bağları Türküsü'nün filmi yapılmaya başlandı

2 Milyon Dolarlık 'Gesi Bağları Filmi'nin Çekimleri Başladı
200 yıla yakındır söylenen Gesi Bağları Türküsü'nün filmi yapılmaya başlandı. Yapımcı Metin Yücel, Kayseri şarkısı olduğu için filmi Kayseri'de çekmeye başladıklarını belirterek, "Bu film 2 milyon dolara maal olacak" dedi.
Gesi Bağları Türküsü'nü film yapmak istediklerini ve film için 6 ay boyunca Kayseri'ye gidip geldiklerini vurgulayan yapımcı Metin Yücel, "İsme ve türkünün özüne baktım. 200 yıldan beri süre gelen ve tüm Türkiye'nin bildiği Gesi Türküsü'nün Mayıs ayından bu yana çalışmalarına başladık. Kayseri yer ve mozaik olarak çok güzel bir şehir. Ayrıca, filmi İstanbul'da yada Anadolu'nun başka illerinde yapsaydık çok farklı olacaktı. O yüzden türkünün yeri olan Kayseri'de çekimlerine başlamaya karar verdik" diye konuştu.
" FİLMİN 2 MİLYON DOLAR BÜTÇESİ OLACAK"
Dün sabah itibarıyla filmin çekimlerine başladıklarını belirten Yücel, "İki hafta önce filmin maliyetini 1 milyon 200 TL olarak hesaplamıştık. Bundan birkaç gün önce hesapladığımızda ise maliyetin 2 milyon Dolar olduğunu gördük" dedi.
Oyuncu kadrosunun çok geniş olduğunu dile getiren Yücel, Levent İnanır, İzzet Çivril, Şefik Onatoğlu gibi ünlü oyuncularında yer aldığını belirterek, "Ana kadro 14 kişiden oluşuyor. Konuk oyuncularla 35 kişi oluyor. Ama, figüran ve yedek oyuncularla 900 yakın kişi rol almış olacak. Oyuncuları genelde Kayseri kültürüne yakın insanlardan seçtik. Ayrıca, oyuncularımızın Kayserili olmasına özen gösterdik. Çünkü, Kayseri türküsü olduğu için Kayserli ve Kayseri kültürünü bilen insanları seçtik" ifadelerini kullandı.
"ZAMANINDA İSRAİL VE AVRUPA DEVLETLERİ'NİN OLUŞTURDUĞU TEHLİKELİ ÖRGÜTLERE KARŞI VERİLEN MÜCADELE ANLATILIYOR"
Filmin ana temasının aksiyon, aşk, ölüm gibi konulardan oluştuğunu vurgulayan Yücel, "Filmde yıllar önce İsrail ve Avrupa Devletleri tarafından oluşturulmuş tehlikeli örgütlere karşı mücadele veren Türk liderlerinin mücadelesi anlatılıyor. Bu mücadele de aşk, ölüm, sevgi gibi konular da yer alıyor" şeklinde konuştu.
Filmin başarılı olacağına inandıklarını kaydeden Yücel, "Tüm Türkiye ve Avrupa'da gösterime girecek filmin başarılı olacağına inanıyoruz. Şubat ayında vizyona girecek. 15 Aralık'a kadar çekimlerine devam edeceğiz. Normalde, Aralık'ta gösterime girecekti. Ancak, başka filmlerin gösterime girmesi ve bizim projeyi genişletmemiz zamanı uzattı. Çok emek veriyoruz. Gece sabahlara kadar uyumadan çalışıyoruz" dedi.
"GESİ BAĞLARI DİZİSİNİDE YAPACAĞIZ"
Gesi Bağları Türküsü'nün dizisini de çekeceklerini ifade eden Yücel, "Ulusal bir kanalla dizi filmi için görüştük. Olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Dizi filmi yaparsak 2 yıla yakın sürede ekranlarda yerini alır" ifadelerini kullandı.