Sarıkamış Şehitler Mahallesi Kanalizasyon Şebekesi Çalışmaları Tamamlandı

Sarıkamış Şehitler Mahallesi'nin kanalizasyon şebekesi çalışmaları tamamlandı.

Sarıkamış Belediye Başkanlığı'nca başlatılan kanalizasyon şebekesinin tamamlanmasıyla birlikte Şehitler Mahallesi'nin kanalizasyon sorunu çözülmüş oldu.
Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Şehitler Mahallesi'nin önce içme suyu şebekesi çalışmalarını bitirdiklerini ardından da kanalizasyon şebekesini tamamladıklarını söyledi.
Başkan İlhan Özbilen, "Şehitler Mahallesi eskiden köydü. Yapılan referandum ile burası Sarıkamış'a bağlandı. Çok sorunları vardı. Belediye olarak bunların giderdik. Önce içme suyu suyu şebekesi çalışmaları başlattık. Şehitler Mahallesi'nin yıllardan beri devam eden su sorununu böylece çözmüş olduk" dedi.
ŞARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ETKİNLİKLERİ BU BÖLGEDE YAPILIYOR
Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 94 bin askerin donarak şehit olduğu Sarıkamış'ta şehitleri anma etkinliklerinin bu bölgede yapıldığını Şehitler Mahallesi'nin kısa sürede çehresinin değişmesi gerektiğine dikkat çekti.
Başkan Özbilen, "Asıl hedefimiz Şehitler Mahallesini bir an önce kent kimliğine kavuşturmak. Çünkü Sarıkamış Şehitleri anma etkinlikleri bu bölgede yapılıyor. Bu nedenle mahallenin kısa sürede çehresinin değiştirilmesi gerekiyor. Şehitler Mahallesi 3 bin nüfuslu bir mahalle, burada yaşayan vatandaşlarımız bundan sonra şehirde yaşadığının farkına varmalı. Çünkü Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlerinde burada birçok misafiri ağırlıyoruz. Bu mahallede yapılacak çok işimiz var. El birliği ile bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Sarıkamış Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan kanalizasyon şebekesi çalışmalarında 20 işçi, 4 kamyon, 4 kepçe ve 1 kompresör çalıştı.
Mahallede yaklaşık 10 kilometrelik kazı yapıldı. Korige tipi borular döşenen knalizasyon şebekesi ana kanalizasyon borularına bağlandı.