Meü'den Atatürk'ü Anma Etkinliği

Mustafa Kemal Atatürk'ün, ölümünün 72. yıldönümü kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirileceği bildirildi.

Mersin Üniversitesi'nce (MEÜ), 'Atatürk'ü Anma Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Çiftlikköy Merkez Kampusu'nda geniş kapsamlı bir anma etkinliği organize edildiği bildirildi. 10 Kasım Çarşamba günü MEÜ Çiftlikköy Merkez Kampusu Cumhuriyet Alanı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayacak olan anma törenlerinin, aynı gün Pof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılacak olan oturumla devam edeceği kaydedildi. Söz konusu oturumda 'Atatürk ve Temsil' konulu konferansın, MEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Demir tarafından verileceği dile getirildi. Aynı konferansta MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'ın da bir konuşma yapacağı açıklandı.
Yine Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi içinde yer alan Sergi Salonu'nda ise 'Türk Basınında 10 Kasım' adı altında oluşturulan ve MEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce hazırlanan fotoğraf sergisiyle birlikte MEÜ Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından da 'Cumhuriyetin Kadınları' adlı serginin de ziyarete açılacağı bilgisi verildi. MEÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından da 'Atatürk'ü Anma Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Atatürk' adlı belgeselin gösterimini de yine aynı gün gerçekleştirileceği kaydedildi.