Mhp Kadın Kolları Kadına Şiddete Hayır Programı Düzenledi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında parti binasında bir program düzenledi.

Mhp Kadın Kolları Kadına Şiddete Hayır Programı Düzenledi
MHP Kadın Kolları tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla parti binasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Elif Erdem Düzgün, "25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden ve Mirabel Kardeşler olarak anılan üç kadının, tecavüz edilerek vahşice katledildikleri utanç gününün ve insanlık ayıbının yıldönümüdür. 25 Kasım tarihi; 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 'Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü' ilan edilmiştir" dedi.
Katliamın üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, kadına yönelik şiddet bir insanlık suçu olarak artarak devam etmekte olduğunu söyleyen Düzgün, "Kadınlar hayatlarının her döneminde şiddete maruz kalabilmekte, eşlerinden, babalarından, sevgililerinden gördükleri şiddet ölümle dahi sonuçlanabilmektedir. Kadınlar; ucuz iş gücü olarak görülmekte, yeterli güvenlik önlemleri ve sağlıklı şartlar sağlanmaksızın çalışmaya mahkum edilmektedir. 2005 yılında Bursa'da bir tekstil atölyesinde gece mesaisindeyken çıkan yangında kapı üzerlerine kilitli olduğu için kaçamayan 5 kadın işçi, 2007 yılının Şubat ayında Şanlıurfa'da, kendilerini taşıyan kamyonetin nehre düşmesi sonucunda 10 kadın işçi ve son olarak 9 Eylül 2009'da Halkalı'da meydana gelen sel felaketinde, servis aracında bulunan 8 kadın işçi elim şekilde can vermiştir" diye konuştu.
MHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülker Sıktaş ise Dünya barışı için ''Barış Gelini'' adıyla yolculuğuna başlayan Pippa Bacca'nın Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tecavüze uğrayıp, boğularak öldürüldüğünü hatırlatarak şunları söyledi; "Kadınlar gerek aile içinde ve sosyal yaşamlarında, gerek çalışma hayatında cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmaktadır. Devlet; şiddet mağdurlarını korumak, şiddete başvuranları cezalandırmak ve gerekli önlemleri almak zorundadır. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesi a bendi uyarınca; nüfusu 50 bini geçen belediyeler için 'Kadın ve çocuk korunma evleri' açma zorunluluğu vardır. Ancak hala ülkemizde bu konuda ciddi adımlar atılmış değildir. Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları olarak; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle, en başta kadına yönelik şiddet olmak üzere şiddetin her türlüsünü kınadığımızı ve şiddetle mücadeleden yılmayacağımızı bildirir, karşılıklı sevgi, hoşgörü ve uzlaşmanın egemen olduğu aydınlık yarınlar dileriz."