Chp Ve Mhp Heyetleri Hortumun Vurduğu Köyde İnceleme Yaptı

Milas'a bağlı Çallı köyünde meydana gelen hortum, zeytin, fıstık çamı ve meyve ağaçlarını kökünden sökerken, evlerin ve ahırların çatılarında hasara yol açtı

Milas'a bağlı Çallı köyünde meydana gelen hortum, zeytin, fıstık çamı ve meyve ağaçlarını kökünden sökerken, evlerin ve ahırların çatılarında hasara yol açtı. Felaketin duyulmasının ardından CHP ve MHP İlçe teşkilatları, Çallı'ya giderek, geçmiş olsun dileğinde bulundular.
Çallı köyünde geçtiğimiz hafta Cuma günü, sabah saat 04.30 sıralarında meydana gelen hortum yüzünden büyük maddi zararlar oluştu. Geçimlerini zeytin ve fıstık çamı ağaçlarından sağlayan köylüler, zararın büyük olduğunu, henüz dağlık bölgelerde bulunan ağaçlara bakamadıklarını belirterek, zarar gören ağaç sayısının artabileceğini söylerken, Milas Kaymakamlığı bölgeye; Milas İlçe Jandarma Komutanlığı, Milas İlçe Tarım Müdürlüğü, İl Özel İdare yetkilileri ve Milas Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerinden oluşan bir ekibi, zarar tespiti için gönderdi.
Toplam 8 evin çatısı ve bazı bölümlerinin zarar gördüğü, zeytin, fıstık çamı ve meyve ağaçlarının kökünden söküldüğü felâketin ardından CHP ve MHP İlçe Teşkilatları köye gelerek, geçmiş olsun dileğinde bulundular.
ÖZCAN; "MEDDİ-MANEVİ KÖYLÜNÜN YANINDAYIZ"
Felâket haberinin duyulmasının ardından CHP İlçe başkanı Suat Özcan ve bazı yönetim kurulu üyeleri bölgeye giderek, köylüye geçmiş olsun dediler. Bölgeyi gezen Özcan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, meydana gelen mağduriyetin giderilmesi için parti olarak, maddi-manevi köy halkının yanında olduklarını belirtti. Özcan; "Acil olan ihtiyaçların karşılanması için bizler de üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Devlet yardımlarının yanı sıra bizler de, kişisel anlam-da yardımlarda bulunacağız. Aslolan, devletin bu tür doğal afetler için bir fon oluşturması ve bu kaynağı, halkın mağduriyetini gidermekte kullanmasıdır." dedi.
Meydana gelen felaketin izlerini silmeye, başta çatı olmak üzere evin diğer bölümlerinde meydana gelen hasarı gidermeye çalışan köy sakinlerini ziyaret eden ve 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan CHP ilçe örgütü, can kaybının olmamasını büyük bir şans olarak görmek gerektiğine dikkat çekti.
ŞİMŞEK; "ELBİRLİĞİYLE FELAKETİN İZLERİNİ SİLECEĞİZ"
MHP İlçe Başkanı M. Ali Şimşek, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kocabaş ve yönetim kurulu üyesi Özay Gezgin Yaşanan felaketin ardından Çallı'ya gelerek, bölgede incelemelerde bulundu ve köy halkına 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.
Hasar tespit çalışmalarının kısa zaman içinde yapılmasının sevindirici olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Şimşek; "En kısa zamanda da vatandaşımızın mağduriyeti giderilecektir. Bizler de bu süreçte vatandaşımızın talepleri doğrultusunda gereken yardımı yapacağız. Felaketler, beklenmedik zamanlarda meydana gelir. Elbette olmasını istemeyiz ama karşılaştığımızda da millet olarak kenetlenmeyi beceren bir toplumuz. Bugün Çallı'da meydana gelen bu doğal afetin izlerini elbirliğiyle sileceğiz. Bugün burada oluşumuzun sebebi budur. Sevindirici olan ise can kaybının olmamasıdır" dedi.