Cami Cemaatinin Baz İstasyonu Zaferi

Manisa'nın Salihli ilçesi Aksoy Mahallesi'nde bulunan Yerliler Camii'nin minaresine 2006 yılında kurulan baz istasyonu, cami cemaati ve çevrede oturan vatandaşların dört yıldır verdiği hukuk mücadelesi sayesinde kaldırıldı

Cami Cemaatinin Baz İstasyonu Zaferi
Manisa'nın Salihli ilçesi Aksoy Mahallesi'nde bulunan Yerliler Camii'nin minaresine 2006 yılında kurulan baz istasyonu, cami cemaati ve çevrede oturan vatandaşların dört yıldır verdiği hukuk mücadelesi sayesinde kaldırıldı.
Salihli ilçesinde Yerliler Camii'nin minaresine Diyanet İşleri Başkanlığı Dini ve Sosyal Hizmetler Vakfı ile GSM şirketi arasındaki anlaşma sonrasında 2006 yılında kurulan baz istasyonu, cami cemaatinin ve çevrede oturan vatandaşların verdiği hukuk mücadelesi sayesinde kaldırıldı. Yerel mahkemenin davayı reddeden kararını bozan Yargıtay, baz istasyonunun kaldırılması yönündeki yeni kararını onadı.
Salihli'de Aksoy Mahallesi'nde bulunan Yerliler Camii'nin 2006 yılında bir GSM operatörü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Dini ve Sosyal Hizmetler Vakfı arasındaki anlaşma sonrasında baz istasyonu kuruldu. Baz istasyonunun kurulmasını engellemeye çalışan cami cemaati ile çevrede oturan vatandaşlar başarılı olamayınca Avukat Gürsel Atkıcı ile birlikte hukuk mücadelesi başlattı. Avukat Güresel Atkıcı cami cemaati ve çevre sakinleriyle işbirliği yaptı.
GSM şirketi ile Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine Salihli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava reddedildi. Davanın reddedilmesinin ardından Avukat Atkıcı, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu. Avukat Atkıcı'nın insan sağlığının olumsuz etkilendiği üzerine yaptığı savunmasının ardından Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozdu. Hukuk mücadelesinin ardından baz istasyonunun kaldırılması kararının bir ilk olduğunu söyleyen Avukat Gürsel Atkıcı "Bu Salihli için bir hukuk zaferidir. İstendiğinde
insanların büyük sermaye şirketlerine karşı birlik olunduğunda hukuk çerçevesinde kalarak neler yapılabileceğinin göstergesidir" dedi. Avukat Atkıcı son olarak kararın emsal teşkil ettiğini, bundan sonraki davaları da etkileyeceğini dile getirdi.