Türkmenistan ile Azerbaycan uluslararası ekoloji konferansı düzenleyecek

Türkmenistan ile Azerbaycan Hazar denizinin ekoloji sorunlarının ele alınacağı uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz günlerde Azerb

Türkmenistan ile Azerbaycan Hazar denizinin ekoloji sorunlarının ele alınacağı uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen hükümetlerarası ekonomik komisyon toplantısında, söz konusu konferansın yapılması kararlaştırıldı.

Hazar'ın iki önemli ülkesi olan Türkmenistan ile Azerbaycan, Hazar denizinin çevresinin korunması amacıyla uluslararası konferans tertipleyecek. Yurtdışından önemli konukların davet edileceği konferansta, bölgenin en büyük denizinin çevre temizliği gibi birçok konu masaya yatırılacak.

Bakü'deki Türkmenistan-Azerbaycan hükümetlerarası ekonomik komisyonun ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Türkmenistan'dan üst düzey bir heyet katıldı. Türkmen heyeti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin konular ele alındı. Toplantı sonucunda ülkeler arasında enerji başta olmak üzere ulaşım, iletişim ve diğer birçok konuda ilişkilerin geliştirilmesine yönelik bir protokole imza atıldı. Ayrıca, Hazar'ın ekolojisi ile ilgili uluslararası konferansın tertip edilmesi kararlaştırıldı.