İnegöl Belediyesi'nden Turgutalp'e Semt Sahası

Her yıl 3 semt sahası yapma kararı alan İnegöl Belediyesi, Turgutalp Mahallesi'ne yeni saha kazandırdı.

İnegöl Belediyesi'nden Turgutalp'e Semt Sahası
Turgutalp Mahallesi Malazgirt Caddesi Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulu karşısındaki arsaya yapılan semt sahası hizmete açıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşlardan semt sahalarına sahip çıkmalarını istedi. Her mahallede bir semt sahası projesini adım adım hayata geçirme konusunda çalışmalar yaptıklarını bildiren Aktaş, hedeflerinin her yıl 3 mahalleye semt sahası kazandırmak olduğunun altını çizdi.
Semt sahasının ilkinin bayram öncesi Hamidiye Mahallesi'nde açıldığını kaydeden Aktaş, "Nasip olursa üçüncüsünün açılışını haftaya Mesudiye Mahallesi Yıldız Sokağı'nda yapacağız. Maksadımız sporu İnegöl geneline yaymaktır. Geleceğimizi ilgilendiren, ileriye götürecek olan spor alanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Her park veya semt sahası için güvenlikçi tutamayız. Öyle olsa bin tane güvenlikçi çalıştırmamız lazım. Takdir edersiniz ki, hizmetler vatandaşların paralarıyla yapılıyor. Spor, insanların dostluk ve kardeşliklerini artırmasında büyük rol oynuyor" dedi.
Aktaş, semt sahalarının her yaştan insana hizmet verecek şekilde düzenlendiğinin altını çizerek, "Bu semt sahamız, 150 metrekare fitness alanı, 200 metrekare çocuk oyun alanı, 450 metrekare spor alanı, 750 metrekare yeşil alan ve 750 metrekare dinlenme alanına sahip. Toplam alanı 2 bin 300 metrekaredir. Baharda piknik masaları da yerleştireceğiz. Ayrıca sahamızın etrafını otopark olarak düzenledik" diye bilgi verdi.
Konuşmanın ardından Aktaş öğrencilerle maç yaptı.