Eğitim-Bir Sen'de Numan Şeker güven tazeledi

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'nu, Merinos Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda yaptı. Başkan Numan Şek

Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'nu, Merinos Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda yaptı. Başkan Numan Şeker'in tek aday olarak katıldığı kongreye AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, BBP İl Başkanı Tahir Kahveci, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği'ne bağlı sendikaların başkanları, temsilcileri ve üyeler katıldı.

Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, yaptığı konuşmada sendika olarak hiçbir ezberin ve ucuz tarifenin peşine takılmadan, özgün bir dil geliştirmeyi başardığını ifade etti. Örgüt olarak sipariş edilmiş dostlarının ve düşmanlarının olmadığını söyleyen Şeker, en doğudan en batıya kadar yurdun her bölgesinde hakkın, adaletin, emeğin ve özgürlüğün savunucusu olduklarının altını çizdi.

Örgütsel varlıklarını ve var oluşlarını devlete karşı olmak biçiminde temellendirmediklerini kaydeden Şeker, "Yerinde ve zamanında olmamız gereken yerde olduk. Çatışmadan, ötekileştirmeden, etiketlere teslim olmadan, etiketlenmekten korkmadan, doğrunun ve hakikatin yanında olmasını bildik. Darbeciler, zalimler, zorbalar hariç hep uzlaşma ve diyaloglardan yana olduk." dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da konuşmasında, "DİSK deyince 1 Mayıs olayları, Memur-Sen deyince de aklıma 'demokrasi' kavramı geliyor." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimler sonucunda Eğitim Bir-Sen Bursa Şubesi 4. Olağan Genel Kongresi'nde yapılan oylamada delegelerin tamamının oyunu alan Numan Şeker'in listesi güven tazeledi. Numan Şeker'in listesinde, Ramazan Acar, Mustafa Sarıgül, Ali Ağaoğlu, Fikriye Aydın, Ersen Çetiner, Razik Cinkavuk yer aldı.