Ab Bilgi Yarışması'nı Adana Fen Lisesi Kazandı

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde gençlerin somut bilgilere dayanan fikirler geliştirmelerine olanak sağlamak amacıyla Türkiye'nin 13 ilinde, AB Bilgi Büroları ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Bilgi Yarışması'nın Adana finallerini Adana Fen Lisesi kazandı

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecinde gençlerin somut bilgilere dayanan fikirler geliştirmelerine olanak sağlamak amacıyla Türkiye'nin 13 ilinde, AB Bilgi Büroları ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Bilgi Yarışması'nın Adana finallerini Adana Fen Lisesi kazandı.
Adana Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Bilgi Bürosu ile Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak organizasyonuyla Adana Özel Başkent Okullarında gerçekleştirilen, Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi, Piri Reis Anadolu Lisesi, Sofulu Anadolu Lisesi, Çatalan Lisesi ve Adana Fen Lisesi öğrencileri arasındaki Avrupa Birliği Bilgi Yarışması Adana elemeleri oldukça heyecanlı bir çekişme içerisinde geçti.
Yarışmada Adana Fen Lisesi, yöneltilen 15 sorudan 12'sini doğru cevaplandırarak Ankara'da düzenlenecek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Bilgi yarışması sonunda; ikinciliği Piri Reis Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi ekipleri elde etti. Adana'yı Fen Lisesi'nin temsil edeceği Ankara'da yapılacak Avrupa Birliği Türkiye Liseler Arası Bilgi Yarışması'nı kazanacak ekipteki öğrenciler, çeşitli hediyelerin yanı sıra, Haziran ayında Brüksel'de düzenlenecek ödül törenine katılma hakkını da elde edecekler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, başarısından dolayı Adana Fen Lisesi'ni kutlarken, Adana ekibinin Ankara'da da başarılı olacağına inandığını ifade etti. 2000 yılında Avrupa Birliği Bilgi Bürosu'nu, 2004 yılında ise Avrupa Bilgi Merkezi'ni oluşturarak üyeleri ve tüm bölge halkının Avrupa Birliği ile ilgili bilgi ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan Şaban Baş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizin Avrupa Birliği'ne entegrasyonu ve müzakere sürecine katkıda bulunmak başta kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere hepimizin en önemli görevlerinden biridir. Adana Ticaret Odası olarak sosyal sorumluluk kapsamında edindiğimiz misyon gereği farkındalık oluşturma ve bilgilendirme faaliyetlerine de büyük önem vermekteyiz. Odamız gençlerin önünü açmak için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine hızla devam etmektedir. Çünkü yarının Türkiye'sini bugünün gençlerinin hazırlayacağını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Avrupa Bilgi Yarışması gibi kapsamlı bir organizasyonunun Adana elemelerini başarıyla tamamlamış olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz."