Van'da 3 ayda 60 ton kaçak et ele geçirildi

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kasapları denetledi. Daha önce kaçak kesim yapmamaları konusunda uyarılan, ancak bu uyarıyı dikkate almayan bazı kasap

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kasapları denetledi. Daha önce kaçak kesim yapmamaları konusunda uyarılan, ancak bu uyarıyı dikkate almayan bazı kasaplarda 10 koyun gövdesi ete el konuldu. Bu işyerleri hakkında tutanak düzenlendi. Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, 3 ay içerisinde 60 ton kaçak et ele geçirerek imha ettiklerini söyledi.

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşler Müdürlüğü tarafından kentte bulunan kasaplara yönelik denetimler devam ediyor. Zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan operasyonda uyarılan kasaplara yönelik ani bir denetim daha yapan ekipler kaçak et ele geçirdi. Zabıta ve veteriner hekimlerin katıldığı denetimlerde özellikle kasapların depoları tek tek gezilerek uyarılar yapıldı. Yapılan kontrollerde 10 koyun gövdesi kaçak et ele geçirildi. Ele geçirilen etler imha edilmek üzere Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü.

Van Belediyesi Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, yaptığı açıklamada kaçak kesimlere kesinlikle izin vermeyeceklerini belirterek, bu konuda halkın rahat et tüketebilmesi için denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Van Belediyesi Mezbahası devreye girmeden önce birçok kasaba yönelik tutumlarını esnek tuttuklarını belirten Kıpçak, ancak mezbahanın açılması ile kesin kurallar koyduklarını söyledi. Kıpçak, "Mezbahamız açık olmadığı için birkaç aydır sağlıklı bir çalışma yapmadık, ancak uyarı amaçlı sürekli denetim yapıyorduk. Mezbahamız devreye girdikten sonra biz kaçak kesim yapılmaması konusunda kasapları tek tek dolaşarak uyarılar yaptık. Bu denetimimiz ise Zabıta Müdürlüğümüze yapılan şikâyetler üzerine gerçekleşti. Biz de şikâyet ve şüphe çeken kasaplara yönelik baskın yaptık." dedi.

Üç ay içerisinde 60 ton kaçak et ele geçirdiklerini aktaran Kıpçak, "Belediyemiz tarafından 1. sınıf bir mezbaha açılmış durumda. Bu önemli çalışmamıza rağmen kaçak kesim yapmak isteyenlere karşı denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Halkımızın sağlığını en üst düzeyde önemsiyoruz ve kesinlikle bu konuda esnek olmayacağız." uyarısı yaptı.