Türk Telekom İzmir sanayisine bilgi otoyolu yapıyor

İzmirli sanayiciler, Türk Telekom'un 7 milyon lirayı bulacak bilgi otoyolu yatırımıyla haberleşme kalitesini arttıracak. Türk Telekom AŞ, İzmir Atatür

İzmirli sanayiciler, Türk Telekom'un 7 milyon lirayı bulacak bilgi otoyolu yatırımıyla haberleşme kalitesini arttıracak. Türk Telekom AŞ, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) ve Ege Serbest Bölgesi'nde yapılan protokoller çerçevesinde iletişim altyapısını yenileyerek, sanayicilere daha kaliteli hizmet sunacak.

Dün (25 Kasım) iki bölgenin yöneticileriyle görüşen gelen Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel ve Batı-1 Bölge Müdürü Yücel Yaşar, altyapı yatırım protokolünü imzaladı. Protokol töreninde konuşan Çamlıbel, Türkiye'de 160 yıldır haberleşme altyapısının Türk Telekom tarafından kurulduğunu belirterek daha kaliteli, daha hızlı ve kesintisiz haberleşme ve iletişim için çalıştıklarını söyledi. Türkiye'de 70 organize sanayi bölgesiyle protokol imzalayarak iletişim altyapısını yenilediklerini kaydeden Çamlıbel, "İzmir'de de İAOSB ve Ege Serbest Bölgesi ile protokol imzaladık. İki bölgeye toplam 7 milyon liralık altyapı yatırımı yapacağız. Fiber optik kablo döşeyeceğiz. Son teknolojik gelişmelerle birlikte sanayiciler, birçok farklı kanaldan iletişim imkanı bulacak." dedi.

Batı-1 Bölge Müdürü Yaşar ise yatırımın tamamının Türk Telekom tarafından karşılanacağını söyledi. İAOSB'de 600'ye yakın, Ege Serbest Bölgesi'nde 400'ün üzerinde firmanın faaliyet gösterdiğini ve Türk Telekom'dan önemli oranda hizmet aldıklarını açıklayan Yaşar, "Protokolde, bir yıl içinde yatırımların tamamlanması öngörülüyor. Ekibimizle canla başla çalışıp daha kısa sürede bitirmeyi amaçlıyoruz. Biz bilgi otoyolu kuruyoruz. Burada metro ethernet, ISDN PRI, TTVPN gibi hizmetler verilecek; yani TIR da olacak, spor araba da. Gelişen teknoloji doğrultusunda her türlü yeniliğe de imkan verecek." şeklinde konuştu.

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da 1,5 yıldır devam eden projenin protokol aşamasına geldiklerine dikkat çekerek, sanayicilerine daha kaliteli, hızlı, kesintisiz haberleşme ve iletişim hizmeti sunacaklarını söyledi. Uğurtaş, "Bölgeye 135 km. fiber kablo döşenecek. 75 kilometresi buradaki fabrikalara hizmet edecek. Bölgemize 5 milyon liraya yakın yatırım yapılacak. Yerler kazılmayacağı için sanayici sıkıntı çekmeyecek." dedi.