Ssbl, Ab Bilgi Yarışması'nda Yine Samsun Birincisi Oldu

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi (SSBL) bu yıl 3. kez düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Bilgi Yarışması'nda yine Samsun birincisi oldu.

Ssbl, Ab Bilgi Yarışması'nda Yine Samsun Birincisi Oldu
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bugün yapılan bilgi yarışmasında İlkadım ilçe birincisi İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, Canik ilçe birincisi Karşıyaka Lisesi ve Tekkeköy ilçe birincisi Tekkeköy Lisesi yarıştı. İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencileri Merve Solak, Şeyma Sas, Sümeyya Çangel ile 11. sınıf öğrencisi Bilgihan Zekeriyabeyoğlu AB müfredatından ve Avrupa tarihinden sorulan 15 sorunun 12'sini bilerek okullarını Samsun birinciliğine taşıdı. Tekkeköy Lisesi ile Karşıyaka Lisesi öğrencileri ise 6'şar soruyu doğru bildiler.
Öğrencileri söz konusu sınava hazırlayarak başarılarında katkısı bulunan Çoğrafya Öğretmeni ve Danışman Öğretmen olan Bilal Toprak, başarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Samsun SSBL Lisesi Müdürü Cengiz Çetinkaya, 3 yıldır düzenlenen AB Bilgi Yarışması'nda 3 kez ilçe birinciliği ve Samsun birinciliğini elde ettiklerini belirterek, "İki yıldır Türkiye 5.'si olduk. Bu yıl Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye şampiyonası şubat ve mart aylarında yapılacak. Hedefimiz Türkiye birinciliği elde etmek. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.