Eyüplü minikler atık toplama rekorunu kırdı

Eyüp Belediyesi, Dünya Çocuk Rekorları etkinliği çerçevesinde ilçedeki 35 okulun katılımı ile e-atık toplama rekoru kırdı.

Eyüp Belediyes

Eyüp Belediyesi, Dünya Çocuk Rekorları etkinliği çerçevesinde ilçedeki 35 okulun katılımı ile e-atık toplama rekoru kırdı.

Eyüp Belediyesi, Tap, Taşsan Exit Çıkış ve Exitcom firmaları öncülüğünde gerçekleşen proje Eyüp Spor Salonu'nda gerçekleşti. Etkinlikte 1155 öğrenci, 15 günde topladıkları plastik ve elektronik atıkları aynı anda atık toplama çöplerine attı. Bir rekora imza atan öğrencilerin atıklardan yaptıkları obje ve kıyafetleri büyük ilgi gördü.

Profesör Dr. Orhan Kural danışmanlığında gerçekleşen rekor denemesi TRT Çocuk Kanalı'nda naklen yayınlandı. Tüketim toplumu oluşturulmaya çalışıldığını belirten Prof. Dr. Kural, bu tarz etkinliklerle çocuklara aşırı tüketimin zararlarının öğretilmesinin amaçlandığını söyledi.

Eğitime yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkan Yarımcısı Zafer Güven şunları söyledi: "Başkanımız İsmail Kavuncu, her zaman eğitimi ön planda tutmaktadır. Bu konuda çocuklarımızın sağlık ve huzurlu bir eğitim görmeleri konusunda belediyemizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Burada aile katılımı ön plana çıkartılarak çeşitlendirilmiş sosyal faaliyetlerde, çocuklarda olumlu duyguların uyandırılmasına, onların iyi alışkanlıklar kazanmaları sağlanmaya çalışılmıştır. Çocuklarda geri dönüşümün bilinçlendirilmesi çok önemli. Geleceğin dünyasının yöneticileri olacak çocuklarımız arasında ortak değerler üreterek çocukluktan başlayan dostluklar kurmaya çalışılmıştır" dedi.

Exit Çıkış firma yetkilisi Aydın Türkücü ise, "Tüm dünya çocuklarının (0-16 yaş) katılımıyla gerçekleşecek, dinleri, dilleri, renkleri ayrı olan çocukları aynı amaçlar/aynı duygularla farklılıkların olmadığı çocuk dünyası rekorlarıyla bir araya getirip Dünya Çocuk Rekorları Kategorisini oluşturmaya çalıştık. Çocuğun kişiliğinin zihinsel ve bedensel yeteneklerinin geliştirilmesi, doğal çevreye, ulusal değerlerine ve farklı uygarlıklara saygısının gelişmesi için yaratıcılığı destekleyen 'aktif oyun bahçeleri' dediğimiz öğrenme alanları oluşturulmuştur" diye konuştu.

Etkinlikte en fazla elektronik ve plastik atık toplayan Eyüp Esentepe İlköğretim okulu birinci oldu.