Başkentte sirk coşkusu binlerce öğrenciyi sevindirdi

Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Kurban Bayramı'nda programlarına başlayan Büyük Ankara Sirki, hafta sonu her yaştan başkentliye sunduğu ücr

Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla Kurban Bayramı'nda programlarına başlayan Büyük Ankara Sirki, hafta sonu her yaştan başkentliye sunduğu ücretsiz gösteri ardından hafta içi perdelerini ilköğretim okulu öğrencileri için açtı.

Randevularını alarak, ücretsiz otobüslerle sirkin kurulduğu ASKİ Spor Salonu'na taşınan öğrenciler, büyük bir heyecan ve sevinç içerisinde birbirinden eğlenceli gösterileri izledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 12'ncisini düzenlediği Büyük Ankara Sirki'nde, filmlerden hafızalara kazınan hayal dünyası binlerce çocuk için gerçek oluyor. Ücretsiz otobüslerle okullarından alınarak, öğretmenleri gözetiminde sirk alanına getirilen öğrenciler, ASKİ Spor Salonu'nda kendilerine ayrılan bölümlere yerleşirken, gösteri sahasına yansıtılan muhteşem lazer gösterisi minik yürekleri yavaş yavaş gösteriye hazırlıyor. Salonun ortasındaki dev perdenin ardındaki sürprizler, teker teker gün yüzüne çıkarken, coşku her dakika artıyor. Salonun bir ucundan bir ucuna gerilen iplerin amacı yavaş yavaş çözülürken, ortada duran kocaman küre sırrını gösterinin sonuna kadar saklamayı başarıyor.

Patlamış mısırlar, ışıldaklar, pamuk şekerler, yanıp sönen takma palyaço burunları ile iyice atmosfere ısınan binlerce çocuk, birbiri ardına heyecan dozu giderek artan gösterilerle hem okul arkadaşlarıyla farklı bir sosyal etkinliğe katılmanın keyfini yaşıyor hem de sınavların stresini atıyor.

"GECE UYUYAMAYANLAR OLDU"

Sirk, bir kadın akrobatın tavandan asılı iki beyaz kumaş ile yaptığı gösteriyle başlıyor. Şeyh Şamil İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri, en çok bu gösteriden etkilendiklerini söylerken, öğretmenleri Etkin Umut Mercan, "Sirki zevkle izliyoruz. Çocuklarım gerçekten çok heyecanlılar. Dün gece uyuyamayan, sabahın erken saatlerinde kalkıp hazırlananlar bile olmuş. Çocukların algıları saatler ilerledikçe azaldığı için onların aklında kalan, en çok sevdikleri gösteri de ilk gösteri oldu tabi. Köpekler ve palyaçoları da çok büyük keyifle izlediler." diye konuştu.

HAYVANLARIN YETENEĞİ ŞAŞIRTTI

Daha önce birçok ödül almış birbirinden değişik gösteriler, birbiri ardına sahne alırken, köpeklerin yetenekleri şaşırtıyor çocuk yürekleri. Şeyh Şamil İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri Ersin Özel ve Adem Çoban, bu yeteneğe hayran kalan iki arkadaş. Birlikte okul dışında bir sosyal faaliyete katılmaktan duydukları mutluluğu dile getiren öğrenciler, şunları ifade ettiler: "Öğretmenlerimiz sirke gideceğimizi söylediğinde çok mutlu olduk. Sirkin ne olduğunu filmlerden, çizgi filmlerden biliyorduk, ilk kez görmüş olduk. Hayvanların bu kadar eğitilebildiğini bilmiyorduk, ona şaşırdık."

"DİSİPLİNLİ ÇALIŞMANIN ÖNEMİNİ GÖRDÜM"

Gösterinin biri bitmeden diğerinin hazırlıkları başlıyor. Görevliler, salonunun bir tarafından öbür tarafına koştururken sevimli palyaçolar sahneyi boş bırakmayarak, birbirinden komik gösterileriyle çocukları eğlendirmeye devam ediyor. Moğolistanlı lastik kızlar izleyenleri büyüleyen şaşırtıcı hareketlerini gerçekleştirirken, neredeyse yaşıtları olan Şehit Savaş Bıyıklı İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Tuğçe Buyruk, hayranlıkla onları izliyor. Bu sirkte, azimle ve disiplinli çalışmayla her şeyin gerçekleşebileceğini gördüğünü söyleyen Buyruk, "Sirke ilk kez geliyorum ve oldukça heyecanlıyım. Buradaki bütün gösteriler yetenek gerektiren şeyler ama disiplinli çalışmanın önemini de gösteriyor. En çok da arkadaşlarımla birlikte gelip eğlenceli bir ortamı paylaştığım için mutluyum." diye konuştu.

"SOSYAL FAALİYET OLARAK KATKISI BÜYÜK"

Hava akrobasi gösterisi, Tibet Öküzü, ayı, köpek üçlüsünün gösterileri, motosiklet gösterisi, çift ip üzerinde gösteri yapan ip cambazları, demirler üzerindeki akrobasi gösterisi, amazon kızlarının at üzerinde yaptığı hünerli hareketlerle 6 bin kişilik salondaki coşku doruğa çıkarken, son sözü Osman Ünyapıcı İlköğretim Okulu Gezi Kolu Öğretmeni söyledi:

"Buraya 700 öğrenci ile geldik. İnanır mısınız, bir tane firemiz yok. Bütün öğrencilerimiz burada. Tabi ücretsiz olması çok etkili oldu. Sosyal faaliyet olarak öğrencilerimizin öğretim hayatına katkısı çok büyük. Bir toplulukta nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyorlar. Birlikte eğlenmenin keyfini yaşıyorlar. Televizyonlarda gördükleri, başkalarından duydukları eğlence ayaklarına geliyor ve içlerinde ukde olarak kalmıyor. Ayrıca sirk de çok eğlenceli. Gerçekten çok keyifli zaman geçirdiler. Başta Başkanımız Melih Gökçek olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Biz öğretmenler olarak da çocukluğumuza döndük ve çok eğlendik."