Bakan Gönül, Bergama Sinder Köyü Köprüsü'nün Açılışına Katıldı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir-Bergama ve Manisa yollarını birbirine bağlayan Bergama Sinder Köyü Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdi.

80 günde yapımı tamamlanan ve 60 metre uzunluğu ile İzmir-Bergama ve Manisa yolunu birbirine bağlayan Bergama Sinder Köyü Köprüsü'nün açılışı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Gönül, köprünün 20'nin üzerindeki köye hitap etmesi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, "950 bin liraya yapıldı. Üstelik 80 günde yapılması da takdire ayrı şayan. Hayırlı bir hizmet olmuştur. Ben eski köprüyü hatırlıyorum iki vasıtanın yan yana geçmesi mümkün değildi. Tarihi
eserdi. Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa diyordu ki gidemediğiniz yer bizim değildir. Bugün başka ülkelerin metrolarına özeniyoruz. Dünyada ilk metro bizim tarafımızdan yapılmıştır. Metro için önemli olan yer altı köprülerini ilk defa biz yaptık. İstanbul-Medine hattı o günkü teknolojiler doğrultusunda yapılmıştır. Cumhuriyet döneminde demir ağlarla örüyoruz dört bir yanı söylemi bunun bir sonucudur. Karayolumuz bundan 8 yıl önce sadece 8 bin kilometreydi şimdi ise 17 bin kilometreye ulaştık. Bilhassa vasıta
sayısının arttığı Türkiye'de duble yollar yapılmasaydı kaza sayısındaki oran artabilirdi. Bu eserin bir başka yönü daha var. Merkezi ve mahalli idare el ele vererek Köydes projesi ile gerçekleştirildi. Köylümüze ve bölgemize hayırlı olsun diyorum" dedi.
Bakan Gönül, daha sonra Behiye Bengi isimli Bergamalı vatandaşla protokol eşliğinde köprünün açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında Bakan Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ve partililerle Kınık Anaokulu'nun açılışını yaptı. Bakan Gönül, 20 kişilik sınıflarda eğitim görmeye başlayacak olan öğrencilere eşofman takımı hediye etti.