Avrupalı öğretmenler AB projesi için Kozan'da

'Dünden Bugüne Oyunlarımız, Oyuncaklarımız' adlı AB projesi için Adana'ya gelen Avrupalı öğretmenler Kozan'ı gezdi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Genç

'Dünden Bugüne Oyunlarımız, Oyuncaklarımız' adlı AB projesi için Adana'ya gelen Avrupalı öğretmenler Kozan'ı gezdi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Commenius projesi kapsamında eski Türk oyun ve oyuncaklarını tanımak ve incelemek üzere Polonya, İtalya ve İrlanda'dan gelen öğretmenler Kaymakam İzzettin Sevgili ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kasım Taşkın'ı ziyaret etti.

Kızıllar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Ali Ünlü, proje ve program hakkında Kaymakam Sevgili'yi bilgilendirdi. Kaymakam Sevgili, AB projeleri kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve kültür projelerini önemsediklerini ve bilgi paylaşımının yanında Türkiye ve Kozan'ın tanıtımına da olumlu katkıları olduğunu vurguladı.

Polonya, İrlanda ve İtalya'daki okullar ile Türkiye'den Kozan ilçesindeki Kızıllar Köyü İlköğretim Okulu'nun birlikte yürüttüğü ve 2012 yılında tamamlanması planlanan proje kapsamında Avrupalı öğretmenler köyde düzenlenen birtakım etkinliklere de katıldı. Yabancı heyet, Kozan Kalesi ve tarihi mekanlarla, Dağılcak Piknik alanı, Kozan Meslek Edinme Kursu (KOZMEK), Kozan Dayanışma ve Kalkınmayı Destekleme Derneği (KOZDES) ve portakal bahçelerini de gezdi. Projenin Kozan ayağında Kızıllar Köyü İlköğretim Okulu ev sahipliği yaptı. Heyetin, 27 Kasım Cumartesi günü Hatay'a geçeceği öğrenildi.