Ak Parti'li Hotar Bursa'da Partililere Bir Araya Geldi

Bursa'da partililerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, engelliler için uyum yasaları çıkararak pozitif ayrımcılık sağlayacaklarını söyledi.

Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından organize edilen yemekte partililerle bir araya gelen Hotar, engellilerle ilgili yol haritasını çıkardıklarını ve bu doğrultuda yollarına devam ettiklerini söyledi. Türkiye'nin AK Parti iktidarından önce yüzde 12,9 engelli nüfusa sahip olduğunu belirten Hotar, kurumlarda, sosyal ve eğitim alanında bu oranı göremediklerini kaydetti. Yurtdışından gelen turistlerin engelliler konusunda tepkiler verdiklerini anlatan Hotar, "Biz
onlara sosyal, iş ve eğitim hayatına katılacak imkanları yeterince kuramamıştık. İşte buradan hareketle 2005 yılında ilk Özürlüler Kanunu çıkardık. Daha sonra 12 Eylül 2010'da Anayasa değişikliği yaparken, engellilerimize de ayrıcalık getiren düzenleme yaptık. İnşallah önümüzdeki kısa sürede de bu uyum yasalarını çıkararak engellilerimize pozitif ayrımcılık getireceğiz" diye konuştu.
Engellilerle ilgili çalışmalar yaparken bazı aksaklıklar yaşandığını söyleyen Hotar, engellilerin ailelerinin dualarının kendilerini teşvik ettiğini söyledi. Engelli aileleri ile ilgili de çalışma başlattıklarını da açıklayan Hotar, "Bugüne kadar hep derneklerimiz, engellilerimiz ve bu durumu yaşayanlar öncelikliydi. Ama ailelerde bunun çilesini, acısını çeken grup. Ailelerde bizim çalışmamızın temelini oluşturmakta" diye konuştu.
"Bütün illerde teşkilatlanmamızı tamamladık. Hatta onunla yetinmedik. İlçelerde de teşkilatlanmamızı yaptık" diyen Hotar, "Bundan sonraki süreçte teşkilatlarımız vasıtasıyla bizlere karşılaşacağınız sorunlar ve çözüm önerileri bizim en önemli yol göstericimiz olacak. Yapıcı eleştirilerinizi, çözüm önerilerinizi bekliyoruz. Gelecekte engelleri aşmış bir Türkiye olabilmek için adım attığımız yollarda bize vereceğiniz gücü biliyoruz. Buna ihtiyacımız var" dedi.
Hotar'ın konuşmasının ardından partiye yeni üye olan engellilere parti rozeti takıldı. Ardından engellilerden oluşan mehter takımı konuklara konser verdi.