Vergisini günü gününe ödeyenler için 2012'de bir müjdemiz olabilir

Babacan, vergisini gününde ödeyenlere 2011'de bir kolaylık sağlanmayacağını belirtirken '2012'de olabilir' diye konuştu



Babacan, vergisini gününde ödeyenlere 2011'de bir kolaylık sağlanmayacağını belirtirken '2012'de olabilir' diye konuştu


DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İNTES'in 'Ekonomik Kalkınma ve İnşaat Sektörü'' konulu geleneksel toplantısında yaptığı konuşmada, vergi borcunu günü gününe ödeyenler için bir indirimin söz konusu olup olmayacağına ilişkin şunları söyledi: '2011 bütçemizde şu anda bununla ilgili bir öngörü yok. 2012 bütçesi yapılırken bunlar dikkate alınabilir, üzerinde çalışılabilir. Aynı sosyal güvenlik priminde olduğu gibi, günü gününe vergisini ödeyenler için kurumlar vergisinde ve gelir vergisinde de büyük kolaylık sağlanabilir 2012 için, ama 2011 için bizden bunu talep etmeyin. Bakın en baştan söyledim, istikrar hepimizin en çok korumak için üzerine titremesi gereken bir kavram.'

Önceliğimiz istikrar buna sahip çıkmalıyız
ÖNCELİKLERİNİN istikrar olduğun tekrarlayan Bakan Babacan 'Bütçe disiplini, Merkez Bankamızın uyguladığı bağımsız para politikaları, serbest kur. Bunlar bizim ana politikalarımız. Bunlarla ilgili hani yalpalama, yön değiştirme bir gün Türkiye'de görürseniz ileri ki bir tarihte bilin ki yön değişmiş ve uçuruma doğru giden bir yola girmiş Türkiye. İstikrara hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor' diye konuştu.

Kayıt içine girmek için beklemeyin
KAYIT dışılığın Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu ifade eden Babacan, kayıt dışılıkla mücadele çerçevesinde yapılan çalışmaları anlattı. Vergi oranlarını çok düşürdüklerini belirten Babacan, 'Artık bu oranlarda sınırlara geldik. Yani, 'şu oranlar biraz daha düşsün, ben ondan sonra kayıt içine geçeyim' artık daha fazla beklemenin anlamı yok'' dedi.