Uşak Tabip Odası'ndan Bıçaklı Saldırıya Kınama

Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Tarkan Amuk, bir grup doktorla birlikte Aybey Aile Sağlığı Merkezi'nde yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını iddia etti.

Uşak Tabip Odası'ndan Bıçaklı Saldırıya Kınama
Bir lise öğrencisinin rapor isteğini geri çevirdiği için lise öğrencisi tarafından bacağından bıçaklanan Dr. Arif Güvenir'e destek olmak için Aybey Mahallesi Sağlık Ocağı bahçesinde bir basın açıklaması yapan Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Tarkan Amuk, olayı kınadıklarını söyledi.
Türkiye'de hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün arttığını, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını öne süren Tarkan Amuk, bu tür olaylara karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin önemine değindi.
Okula gitmeyen bir lise öğrencisinin rapor isteğini geri çevirdiği için Dr. Güvenir'e saldırmasının düşündürücü olduğunu kaydeden Tarkan Amuk, siyasileri eleştirdi. Toplumdaki şiddet eğiliminin siyasilerin demeçlerinden kaynaklandığını savunan Tarkan Amuk, "Türkiye'nin her tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları gün geçtikçe artıyor. Sıradanlaştırılan ve tüm sorumluluğu o anda sağlık hizmeti sunarken şiddete maruz kalan hekimde görülen bu şiddet eğiliminin nereden kaynaklandığı ve nasıl meşrulaştırıldığını çok iyi biliyoruz. Siyasilerin demeçleri ve tutumları hekimlere şiddet uygulayan saldırganları ne yazık ki cesaretlendiriyor. Sağlıkta yaşanan her türlü aksaklıktan hekimler yada sağlık çalışanları sorumlu tutuluyor. Bilinmelidir ki hekimleri yalnız bırakan, sahip çıkmayan siyasilere rağmen görevlerini yapmaya devam edecek. Bu üzücü olay sonrası yakın ilgisini eksik etmeyerek zanlının yakalanmasını sağlayan Uşak Emniyet Müdürü Cafer Şahin başta olmak üzere tüm emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum. Hekim arkadaşımızın hayati tehlikesi bulunmuyor ve sağlık durumu iyi"dedi.