Sodes'ten 'Şiddetsiz Bir Dünya İçin Kadınlarla Buluşyoruz' Projesi

Adıyaman Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı tarafından yürütülen 'Şiddetsiz Bir Dünya İçin Kadınlarla Buluşuyoruz' projesinin final değerlendirme toplantısı sonuçları Adıyaman Rehberlik Araştırma Merkezi'nde yapıldı

Adıyaman Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı tarafından yürütülen 'Şiddetsiz Bir Dünya İçin Kadınlarla Buluşuyoruz' projesinin final değerlendirme toplantısı sonuçları Adıyaman Rehberlik Araştırma Merkezi'nde yapıldı.
Adıyaman Valiliği koordinasyonunda, KAMER Vakfı tarafından yürütülen ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan 'Şiddetsiz Bir Dünya İçin Kadınlarla Buluşuyoruz' projesinin final değerlendirme toplantısı sonuçları Adıyaman Rehberlik Araştırma Merkezi'nde yapıldı. Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Aydın Börü, KAMER Vakfı Başkanı Zeliha Toprak, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, İnsan Hakları Derneği
Başkanı Av. Osman Süzen, Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu, Besni Kadınlar Derneği Başkanı Hatice Göncü ve Adıyaman KAMER Vakfı üyeleri katıldı. Adıyaman KAMER Vakfı Başkanı Zeliha Toprak, KAMER Vakfı olarak SODES Projesi kapsamında Adıyaman'da kadınlara yönelik olarak yaptıkları çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde sunum yaparak, çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
SODES Projesi tarafından kabul edilen 'Şiddetsiz Bir Dünya İçin Kadınlarla Buluşuyoruz' projesinin temel hedefinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin 23 ilinde birer kadın merkezi açmak, kadın merkezlerinin tefrişatını yapmak, kenar mahallelerde kadınlarla şiddet üzerinde çalışmalar yapmak olduğunu belirten Vali Ramazan Sodan, proje faaliyetleri çerçevesinde Adıyaman KAMER Vakfı Üyeleri tarafından ev ziyaretleri, alan çalışmaları ve mahalle toplantılarının yapıldığını söyledi.
Karapınar, Yeni Mahalle ve Mara Mahallesindeki okullar, muhtarlar, STK'lar, Sağlık Ocakları ve esnafların proje konusunda bilgilendirildiğini kaydeden Vali Ramazan Sodan, "Proje kapsamında Adıyaman'da 1500 ev KAMER Vakfı üyeleri tarafından ziyaret edildi. Kadınlarla tek tek konuşularak, proje tanıtımı için posterler ve broşürler dağıtılarak, yapılan ev ziyaretlerinde kadınlara yönelik şiddet konulu bilgiler verildi" dedi.
Vali Ramazan Sodan, proje kapsamında ayrıca KAMER üyeleri tarafından evlere ve mahallelere yapılan ziyaretlerde kadınların sağlık, eğitim, çocuk bakımı, aile içi yaşam konularında bilinçlendirildiğini sözlerine ekledi.