Silopi Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar: 'Öğretmenlik Yan Gelip Yatma Yeri Değildir'

Şırnak'ın Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, öğretmenler için düzenlenen hizmet için eğitim seminerinde yaptığı konuşmasında öğretmenliğin yan gelip yatma yeri olmadığını söyledi.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik hizmet için eğitim semineri düzenledi. Koç İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda düzenlenen seminerde İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Şube Müdürleri Sait Uysal ile Vehbi Özdemir, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar öğretmenliğin yan gelip yatma yeri olmadığını söyleyerek herkesi kendi üzerine düşeni yapmaya çağırdı. Bayar öğrencilerle sıcak
diyalogları sağlamak için öğretmenlerin öğrencileriyle birebir ilgilenmesini istedi. Metin Bayar, "Öğretmenlik yan gelip yatma yeri değildir" dedi.
Bayar, "Öğretmenler öğrencilerine her zaman sıcak ilgi ile davranmalıdır. Öğrencilerin isimleri ile hitap etmeli onlara gereken önemi vermeli ve öğrencisine bunu hissettirmesi gerekir. Bu şekilde öğrencilerden daha sağlıklı verim alınabilir. Öğretmenler olarak bütün enerjimizi öğrencilerimiz için harcamalıyız. Çünkü bizler insan eğitiyoruz. Aileler çocuklarını bize güvenerek teslim ediyorlar ve bizlerden en iyi şekilde çocuklarını yetiştirmemizi bekliyorlar. Bu konuda biz öğretmenlere düşen,
öğrencilerimizin geleceğini hazırlamak ve sağa sola taş atmaktan kurtarmaktır" diye konuştu.
Müdür Metin Bayar, "Şırnak genelde bütün sınavlarda hep son sıralarda yer alıyor. Bizler öğretmenler olarak bu geleneğini değiştirmek için büyük emek harcamalıyız. Çünkü öğrencilerimizin başarısı hepimizin başarısıdır. Bu anlamda biz öğretmenlere çok büyük işler düşüyor" ifadelerini kullandı.
Silopi ilçesinde eğitimin hızla yükseldiğini belirten Müdür Metin Bayar son üç yılda eğitim alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini söyleyerek; "Bundan üç yıl önce üniversitelere sadece 15 öğrenci yerleşti daha sonraki sene bu sayı 92 oldu ve geçen yıl öğrenci sayısında büyük patlama yaşandı ve tam 332 öğrenci üniversitelere yerleşti. Bu da siz öğretmenlerin büyük başarısıdır. Bu başarıları daha da yükseğe çıkarmak yine siz öğretmenlerin elindedir" şeklinde konuştu.