Ortaca'da Öğretmenler Günü Etkinlikleri

24 Kasım Öğretmen Günü, Muğla'nın Ortaca ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Ortaca'da Öğretmenler Günü Etkinlikleri
Ekşiliyurt Şehit Er Gürsel Çelik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen Öğretmenler Günü kutlamalarına Dalyan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Folklor Grubunun oynadığı oyunlar damgasını vurdu.
Kutlamalara katılan öğretmenlere Cengiz Topel İlköğretim Okulu Müdürü Güven Durak tarafından öğretmenlere karanfil dağıtılarak günlerini kutladı. Törene Kaymakam Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı J. Yzb. Cumali Tosun, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Beldesi Belediye Başkanı Arif Sarı, Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mesleğe yeni başlayan yeni öğretmen Sevgi Acar'ın konuşması, yeni emekli olan Ortaca Lisesi Müdür Yardımcısı Ramazan Acar öğretmen mesleği hakkındı günün önemini ve manasına ait konuşma yaptılar. Mesleğe yeni başlayan beş stajyer öğretmen, Ortaca İlköğretim Okulu Müdürü Halil Saruhan yönetiminde öğretmenlik yemini ettiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin günün anlam manasına ait konuşmasından sonra ilköğretim okulları arasında açılmış olan şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mustafa Gürdal, Garnizon Komutanı Yzb. Cumali Tosun ve Belediye Başkanı Hasan Karaçelik tarafından ödülleri verildi. Kaymakam Mustafa Gürdal tarafından emekli olan öğretmenlerine 'Hizmet Beratı' vererek tek tek kutladı.
Özel Özalp İlköğretim Okulu öğrencilerinden 'öğretmenler Günü' Oratoryosu okuduktan sonra Özel Özalp Öğretmenleri tarafından hazırlanan koro halinde türküler seslendirdiler.
Son olarak Dalyan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Folklor ekibi oyunlarıyla öğrenmenler gününe renk kattı.