MHP İl Başkanı Yılmaz: CHP-BDP yakınlaşmasında tepki üzerine çark edildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, CHP-BDP yakınlaşmasında, tepkiler nedeniyle çark edildiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, CHP-BDP yakınlaşmasında, tepkiler nedeniyle çark edildiğini söyledi.

Kemalettin Yılmaz, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin BDP veya başka bir siyasi parti ile seçim ittifakı veya işbirliği yapma gereği hissetmesinin kendilerinin bileceği iş olduğunu belirterek, "Bu konunun kamuoyunun önünde cereyan etti. Konu CHP Genel Sekteri Süheyl Batum'un ifadesi ile başladı. Arkasından Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer aynı açıklamalarda bulundu. Fakat buna CHP kitlesi tarafından ciddi bir tepki duyulması üzerine, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bunu düzeltmek veya çark etmek yolunu tercih etti." ifadelerini kullandı.

CHP'nin siyaset anlayışının, AK Parti'nin siyaset anlayışından farklı bir durumda olmadığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Kemal Kılıçdaroğlu, türban meselesini 'biz çözeriz' dedi ama referandumdan sonra türban meselesinden farklı bir şekilde bazı bahanelerle kaçmak yolunu tercih etti. Yine doğudan batıya, güneyden kuzeye dağdan ovaya genel af söylemini kendisi bizzat ifade etmiş olmasına rağmen daha sonradan bunun tepki toplaması üzerine bundan da çark etme gereğini hissetti. CHP'de herhalde iktidar partisine özeniyor. İktidar ve ana muhalefet partisi söylediklerinin arkasında durmadıklarının işaretlerini veriyorlar. Bu konuyu gerçekten CHP'ye oy verecek, oy vermeyi düşünen partililerinin dikkatine sunuyorum."