Festival Yürüyüşüne Vatandaş Tepkisi

Adana'da, Seyhan Sosyal, Kültür ve Sanat Derneği üyeleri, "Halkların Kardeşliği İçin 4

Adana'da, Seyhan Sosyal, Kültür ve Sanat Derneği üyeleri, "Halkların Kardeşliği İçin 4. Çukurova Halk Kültür Festivali" kapsamında yürüyüş düzenledi. Bir yaşlı vatandaş, "Burada bölücülük yapıyorsunuz. Sizler bölücüsünüz" diyerek gençlere tepki gösterdi.
5 Ocak Meydanı'nda başlayan yürüyüş Çakmak Caddesi'ndeki Kültür Sokağa kadar devam etti. Yol boyunca sloganlar atan gruba yaşlı bir vatandaş, "Bölücülük yapıyorsunuz. Sizler bölücüsünüz" diyerek tepki gösterince polis anında müdahale ederek vatandaşı olay yerinden uzaklaştırdı.
Kültür Sokağı girişinde toplanan dernek üyeleri adına Mehmet Bıldırcın burada basın açıklaması yapıldı. Bıldırcın, "Bizim sorunumuz, açlığımız, yoksulluğumuz, işsizliğimiz, yozlaştırılmamızdır. Bunun da çözümü örgütlenmek birleşmektir. Yozlaştırılan, bize ait olmayan kültüre karşı bizim de alternatiflerimiz var. Halkların binlerce yıl da yarattığı kültür var. Bugünün dünyasında geleceğe sahip çıkmak zor iştir. Bizler inanıyor ve biliyoruz ki gücümüzü birleştirirsek bunu başarabiliriz" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
"Halkların Kardeşliği İçin 4. Çukurova Halk Kültür Festivali"nin çeşitli etkinliklerle devam edeceği bildirildi.