Euroleague'in Fener'i ışık saçıyor!

Fenerbahçe Ülker Euroleague’de dün akşam üçüncü periyottaki ...


Fenerbahçe Ülker Euroleague’de dün akşam üçüncü periyottaki etkili oyunu ile Lietuvos Rytas’ı rahat geçti diyebiliriz. Rytas takımındaki tanıdık yüzler karşılaşmayı çok ilginç bir havaya sokarken Fenerbahçe Ülker’i ne yaptığını ve istediğini bilen, doğru rotasyonlarla kenardan gelen adamların müthiş katkılarıyla izlenmesi güzel bir basketbol takımına dönüştürdü.

Rytas El-Amin’in sokak basketbolu, Jasikevicius’un tek adamlık gösterisi, Gecevicius’un tek başına sayı yükünü üstlenmesi ve Cemal Nalga’nın ekstra motivasyonu ile takım oyunun çok uzağındaki görüntüsü ile Rytas’ın Fenerbahçe’ye rakip olamayacağı daha ilk periyotta ortaya çıkmıştı.

Gecevicius’un 34.45, Jomantas’ın 32.57 dakika sahada kaldığı, Fenerbahçe’de en fazla zaman alan oyuncunun 27.37 ile Ukiç olduğu göz önünde bulundurulursa ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.

Fenerbahçe Ülker’in yıllardır büyük bir özlemle beklenilen bir Euroleague takımı olma yolunda önemli mesafeler kat etmiş olduğunu her karşılaşmada biraz daha iyi ayırt edebiliyoruz.

Göze çarpan en belirgin özellik takımdaki bütün oyuncuların rotasyonu desteklercesine hemen her pozisyonda görev alabiliyor oluşudur.

Pota altı Uzunlarından Oğuz Savaş’ın boyalı alan dışından da şut tercihleri yapabildiğinin altını çizelim. Ukiç bu takımın ilk beşteki oyun kurucusuyken, Greer, Emir ve zaman zaman Kinsey bu görevi rahatlıkla üstlenebilmektedir.

Bu saydığımız oyuncuların tamamı üç sayı çizgisinin gerisinden etkili atışlar yapabilirken, Mirsad, Oğuz, Lavrinoviç, ve Tomas’ın da oyunun sıkıştığı bölümlerde uzun mesafeli şut tercihlerini kullanabiliyorlar.

Ömer Onan’ın ne kadar etkili bire bir savunma yaptığını hep konuşuyoruz ancak buna Ukiç, Tomas ve Kinsey’i de eklememiz gerekiyor.

Ömer Aşık ve Semih’ın NBA’ye transfer olmasından sonra yerli uzun olarak tak kalan Oğuz Savaş’ın her karşılamada maçın belli bir bölümünde devreye girip sorumluluk alıyor olması takımı çok fazla rahatlatan bir eylem oluyor. İlk yarı Oğuz Savaş’ın peş peşe gelen sayıları ile Fenerbahçe Ülker rahatladı ve maçı kazanacağını rakibine hissettirdi.

Spahija’nın da Tanjeviç’den daha farklı bir rotasyon deniyor. Periyot içinde iyi oynayan oyuncunun sahada kalmasını istiyor. Hatta biraz da zorluyor. Gününde olmadığı çok açık olan oyuncuları zorlamıyor. Örneğin bu karşılaşmada Ömer Onan (20.33), Preldzic (13.01) ve Tomas (20.43) kenarda oturan oyuncular oldular. Eli ısınmış basketbolculardan sonuna kadar yararlanıyor. Rakip takımın momentumu eline alma anlarında oyuna müdahalesi de hep doğru zamanlarda oluyor.

Pazar günü çok zor bir derbiden çıktıktan sonra Çarşamba gecesi yine zor bir Euroleague deplasmanından önemli bir galibiyet alan Fenerbahçe Ülker basketbol takımı başarı öyküsünü yazmaya devam ediyor.

Şimdi herkes takıma yeni katılacak olan Amerikalıyı merakla bekliyor.

Bursaspor için özel not:

Avrupa Kupaları'nda ilk defa mücadele ediyor olabilirsiniz, tecrübesiz de olabilirsiniz. Daha önünüzde çok yol olduğunu... Ancak nereden başlanması gerektiğini doğru ortaya koymak gerekiyor. Futbolda elbette her türlü sonuç ve skor var. Bursaspor'un İspanya'daki tarihi farkını anlamak çok kolay değil. Sindirebilmek de. Herkes bulunduğu yere göre mücadele etmeyi bilmeli. Başka söze gerek yok sanırım.



https://twitter.com/uzaygokerman