Verenel Derneği'nden 3 Kıtaya Kurban Yardımı

Verenel Derneği, "Üç Kıtada Vekiliniz" sloganıyla gerçekleştirdiği yurt dışı kurban organizasyonunda, 3 kıtadan binlerce insanı kurban yardımıyla buluşturdu.

Geçtiğimiz yıl kurban organizasyonuyla yurt içinde 20 bin aileye kurban yardımı yapan Verenel Derneği, bu yıl 3 kıtada 5 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirdi. "Üç Kıtada Vekiliniz" sloganıyla yürütülen yurt dışı kurban çalışmasında, Pakistan'dan Makedonya ve Gürcistan'a, Sri Lanka'dan Etiyopya'ya kadar farklı coğrafyalarda kesim yapıldı.
Beş farklı ülkede 17 bin aileye kurban yardımı yapan Verenel Derneği gönüllüleri, aynı zamanda yardımlar sırasında su kuyusu açmanın yanı sıra ailelere nakdi yardımlarda da bulundular.
Yurt dışı kurban organizasyonuyla ilgili bilgi veren Verenel Derneği Koordinatörü Mustafa Yüksel, bu yıl ilk defa üç kıtada 5 ülkede organize edilen kurban organizasyonunu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu bir başlangıç. İnşallah önümüzdeki yıl hem ülke sayısını hem de yapılan yardım sayısını artırmak için çok önceden çalışmalara başlayacağız" dedi.
Aylar öncesinden başlayan organizasyon aşamasında gönüllülerin tespitinden bölgelerdeki partner kuruluşlara ve kurban alımlarına kadar ciddi bir planlama ve koordinasyon süreci yaşandığını söyleyen Yüksel, farklı coğrafyalarda yapılan kesimlerde 17 bin aileye kurban yardımı yapıldığını belirtti.
Yüksel, "Kesilen her kurban, bize verilen büyük bir emanettir. Her kesim, kameralarla kayıt altına alındı. İsteyen bağışçılar, bunları dernek merkezinden alabilir" diye konuştu.