Türkiye Okuyor Kampanyasına Destek

'Türkiye Okuyor' adı altında ülke genelinde başlatılan kitap okuma kampanyasına İskenderun'dan ilk destek Karayılan Belediyesi'nden geldi.

Türkiye Okuyor Kampanyasına Destek
İ.D.Ç Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen kitap bağış törenine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yiğit, İ.D.Ç Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
'Türkiye Okuyor' kampanyasında amaçlarının 65 bin kitap toplamak olduğunu belirten İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, kurum ve kuruluşların da hedeflerinin bu sayıyı 100 bine çıkarmak olduğunu söyledi.
Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman da kendilerine Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Yiğit'in kampanya için bin kitap bahsini teklifsiz kabul ettiklerini söyledi. Bir öğrencinin kitap almasını diğerinin ise alamamasının kendilerini üzeceği için kitap sayısını imkanları doğrultusunda 3 bin 600'e çıkardıklarını ifade eden Yurtman, "Bizim Karayılan olarak nüfusumuz 10 bin 200'dür. Öğrenci sayımız ise 4000. Biz bunu kazanç sayıyoruz. Külfet kabul etmiyoruz. Öğrencilerimizin eğitimine imkanlarımız el verdiğinde her zaman destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu İ.D.Ç Anadolu Lisesi öğrencilerine kitapları takdim etti.