Müsiad Konya Şubesi'nden Bakan Dinçer'e Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette MÜSİAD Konya Şubesi tarafından hazırlanan, sorunlar, görüşler ve önerilerin bulunduğu rapor Bakan Dinçer'e sunuldu. Konyalı iş adamlarının sorunları hakkında Bakan Dinçer'e bilgi veren Şube Başkanı Arslan Korkmaz, "Ülkemizi kalkındırma hedefi ile çalışan ve üreten sanayici iş adamlarımız, bizlere bakanlığınızın sorumluluk alanlarına ilişkin görüş ve önerilerini belirtmişlerdir. Öncelikle, bugüne kadar yapılan olumlu ve güzel çalışmalar için şahsınıza teşekkür ederiz. Ülkesi için çalışan, ülkesinin kalkınmışlığını hedefleyen üreticilerimiz bazı noktalarda sıkıntı yaşamaktadırlar. Örneğin; yüksek olan sigorta primleri daha makul seviyelere çekilebilir. Dünyadaki mevcut ekonomik şartlar göz önüne alındığında işverenlerimiz zorlanmaktadırlar. Rakiplerimizin işçilik maliyetlerinin oldukça düşük olduğu göz önüne alınırsa, rekabet etmenin zorlaştığı görülecektir. 50 ve üstü işçi çalıştıran iş yerlerindeki uygulamaların sayısının 100 ve üstü şeklinde değiştirilmesi uygun olacaktır. Halihazırdaki uygulama iş yerlerine gereksiz yük getirmektedir. Bunun yanı sıra kıdem tazminatı konusunda çalışmalar yapılmalı, kıdem tazminatı meselesi çözüme kavuşturulmalıdır. Çünkü bu konu iş gören ile işveren arasında ciddi bir ihtilaf konusu ve iş yerlerine ciddi bir maliyet getirmektedir" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Dinçer ise, MÜSİAD'ın çalışmalarını ve gayretlerini takdirle karşıladığını ifade ederek, "Ülkemiz içerisinde büyük bir iş ve istihdam hacmine sahip illerimizden biri olan Konya'yı şahsım olarak önemsiyorum. Konya'nın potansiyelinin de çok daha büyük olduğunu biliyorum. Yapılması gereken bu potansiyeli çok daha iyi ve verimli kullanmaktır. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçlerde yapılacak olan yeni düzenlemelerle hem Konyalı sanayici iş adamlarımız, hem de ülke genelindeki üreticilerimiz memnun kalacaklardır. Arzumuz; siyasilerin, bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının, üreticilerin el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde fikir alışverişinde bulunarak ülkemizi ve ülkemizin her bir karışını daha iyi noktalara getirmek olmalıdır" şeklinde konuştu.