Çocuklar gülsün diye 6'ıncı anaokulu Hatay'da açıldı

'Çocuklar Gülsün Diye' sloganıyla bugüne kadar 5 ayrı anaokulunu Türkiye'nin farklı illerinde açılmasına öncülük eden Sanatçı Gülben Ergen, 24 Kasım Ö

'Çocuklar Gülsün Diye' sloganıyla bugüne kadar 5 ayrı anaokulunu Türkiye'nin farklı illerinde açılmasına öncülük eden Sanatçı Gülben Ergen, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Hatay'da 6. anaokulunu da hizmete açtı.

Sanatçı Ergen'in yakın arkadaşı Elvan Oktar'ın maddi desteği ile 'Çocuklar Gülsün Diye' projesi kapsamında Hatay'ın Reyhanlı İlçesine bağlı Çakıryiğit Köyünde 2 derslikli prefabrike anaokulu yaptırıldı. 25 Ekim 2010 tarihinde proje kapsamında Reyhanlı Çakıyiğit Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan yer teslimi ile işe başlanırken Anaokulu 22 Kasım 2010 tarihinde tamamlandı.

Reyhanlı Çakıryiğit Çocuklar Gülsün Diye Şafak Bay Anaokulu, Öğretmenler gününde Sanatçı Gülben Ergen'in de katıldığı bir törenle açıldı.Törene okulun yapımı için maddi destek veren Elvan Oktar, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdür Vekili Dr. Selahattin Dikmen, Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz, köy halkı ve çocuklar katıldı.

Okul açılışında özellikle köy halkından büyük ilgi gören Sanatçı Ergen açılışa gelen çocuklarla yakından ilgilendi, fotoğraf çektirdi. Tören sırasında annesinin kucağındaki 2 aylık Ayşe Bebeği kucağına alan Ergen dakikalarca Ayşe Bebek ile ilgilendi.

Proje kapsamında 6. anaokulu olan Şafak Bay Anaokulunun yapımında kendisine destek veren yakın arkadaşı Elvan Oktar'a teşekkür eden Ergen açılacak anaokulunu annelere emanet etti.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdür Vekili Selahattin Dikmen ise Ergen'in öncülüğünde bu güne kadar Tokat, Mardin, Trabzon,Erzurum ve Sinop'ta son olarak ise Hatay'da okul öncesi eğitimin verileceği anaokulu açtıklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından okul açılışı gerçekleştirilerek Şafak Bay Anaokulu gezildi.

Açılışa bugün düğünleri olacak İri çiftinde katıldığını gören Sanatçı Ergen çifte mutluluklar dileyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.