Beyaz perdenin duayenleri gençlere sinema dersi verecek

Malatya'da bu yıl ilki gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Film Festivali kapsamında 'Sinema Kültürü Seminerleri' düzenlenecek. Seminerler çerçevesinde

Malatya'da bu yıl ilki gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Film Festivali kapsamında 'Sinema Kültürü Seminerleri' düzenlenecek. Seminerler çerçevesinde beyaz perdenin duayen isimleri sinema deneyimlerini paylaşacak.

Malatya 1. Uluslararası Film Festivali çerçevesinde Malatya İnönü Üniversitesi'nde 27 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Sinema Kültürü Seminerleri düzenlenecek. Katılım için herhangi bir ön koşul aranmayan seminerlere isteyen herkes katılabilecek. Yoğun bir programa sahip olan seminerlerde katılımcılardan seminerlerin en az yüzde 80'ini izlemeleri, zorunlu tutuluyor. Seminerleri başarı ile tamamlayan öğrencilere törenle katılım sertifikaları verilecek.

Üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilecek seminerlerle, kentte festival ve sinema kültürünün oluşumuna katkıda bulunulması ve iyi birer sinema izleyicisi olarak kendini yetiştirmek isteyenlere imkan sunulması amaçlanıyor. Seminerlerin eğitmenliğini; yönetmenlik, yapımcılık, oyunculuk gibi sinemanın çeşitli alanlarından Hayk Kirakosyan, Derviş Zaim, Övgü Gökçe, Ümit Ünal, Mehmet Açar, Senem Aytaç, Mustafa Ziya Ülkenciler, İzzet Günay, Şevket Çoruh gibi sanatçılar, akademisyenler ve sektörün önde gelen isimleri üstlenecek.

Sinemanın profesyonelleri, 'bir filmi yönetmek' 'görüntü oluşturma sanatı', 'bir senaryo yazmak', 'oyunculuk metodolojisi', 'kurgu teknikleri', 'türk sinema tarihi', 'film analiz yöntemleri', 'dünya sinema tarihi' ve 'sanat yönetmenliği' başlıkları altında düzenlenen seminerlerde bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Böylece katılımcılar bir filmin oluşumunun tüm aşamalarına ilişkin bilgi sahibi olabilecek.