Başkan Topbaş, Atatürk Havalimanında Çoşkuyla Karşılandı (2)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ''Ben inanıyorum ki, bu gidişle Türkiye dünyada en güçlü ülkelerden biri haline yakın tarihte gelecektir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ''Ben inanıyorum ki, bu gidişle Türkiye dünyada en güçlü ülkelerden biri haline yakın tarihte gelecektir. Biz bunu milletçe kol kola girerek başarıyoruz''dedi.
Atatürk Havalimanı VIP çıkısında otobüsün üzerinden kendini karışılamaya gelen vatandaşlara seslenen Topbaş, bayramda Türkiye'de olamadığını bu nedenle herkesin bayramını kutladığını söyledi.
Bayramda Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatının (UCLG) toplantısına katılmak için beraberindeki heyetle birlikte Meksika'ya gittiğini hatırlatan Topbaş, dünyanın en önemli yerel yönetim birliği olan, dünya nüfusunun yarısından fazlasını yöneten ve BM'ye benzer bir kuruluşun 3. büyük kongresine katıldığını kaydetti. Topbaş, beraberindeki heyette Türkiye'deki siyasi parti temsilcilerinin ve Belediye başkanlarının da bulunduğunu ifade ederek, beraberindeki heyetin seçim sürecinde kendisine
büyük destek verdiğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yapılan Habitat 2 toplantısında ''bütün yerel yönetimler ortak bir çatı altında toplansın'' önerisi üzerine 2004 yılında Paris'teki toplantıda UCLG'nin kurulduğunu anlatan Topbaş,kuruluşundan buyana UCLG'nin içinde aktif bir biçimde bulunduğunu ve son iki yılda eş başkanlık görevini yaptığını söyledi.
Topbaş, bu sürede farklı ülkelerin yerel yöneticileriyle yakın dostluk kurma imkanı bulduğunu belirterek, bu dostluklar sonucunda kendisinin başkanlığa aday gösterildiğini ifade etti.
Son anda Portekiz Belediye Başkanın da adaylığını koyduğunu ancak daha sonra adaylıktın çekildiğin dile getiren Topbaş, ''Özellikle belirtmek istiyorum; Sayın Başbakanımızın uluslararası ilişkilerde gösterdiği duruşu sergileyerek ve onun gösterdiği o net duruşla bu güne geldiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu saate buraya kadar gelme zahmeti gösterdiğiniz için duygu dolu saatler yaşatıyorsunuz bize. Hepinize özellikle teşekkür ederim. Sizinle burada paylaştığımız bu gurur İstanbul'un başarısının
tescilidir.'' diye konuştu.
Yerel yönetimlerde dünya ile ilgili aldığı sorumluluğu Türk halkı ile paylaştığını belirten Topbaş, ''Şunun altını çizerek söylemek istiyorum; Türkiye ve İstanbul dünyadan çok yakın takip ediliyor. Ben inanıyorum ki, bu gidişle Türkiye dünyada en güçlü ülkelerden biri haline yakın tarihte gelecektir. Biz bunu milletçe kol kola girerek başarıyoruz. Sizlerin ve İstanbul'un verdiği destekle bu başarıyı birlikte yaşıyoruz. Dünya başarılarımızdan gururla bahsedecek'' dedi.