Samsun'da Hekim Çalıştayı Yapılacak

Samsun Tabip Odası tarafından düzenlenen ve 16 tabip odasının katılacağı "1.Genişletilmiş Hekim Çalıştayı" 27-28 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Mavi Salon'da gerçekleşecek olan çalıştay hakkında bilgi veren Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, söz konusu çalıştayın amacının sağlıkta dönüşüm sürecinde hekimlerin göz ardı edildiğinin ortaya konması, Tam Gün Yasası'nın kısmi iptalinden sonra oluşan ve bir sorunlar yumağına, belirsizliğe yol açan son durum, Kamu Hastaneleri Birliği Yasa Tasarısı'nın getireceği problemler, zorunlu mesleki sorumluluk sigortasının sakıncaları, hekimlerin hakları, aile hekimliğinin geldiği son durum ve bu süreçte üniversite hastanelerinin ve öğretim üyelerinin durumunu konuşmak, tartışmak ve bir dosya ile beraber bir de sonuç bildirgesi hazırlayarak ilgili makamlara sunmak olduğunu söyledi.
Başkan Günaydın, Samsun Tabip Odası'nın düzenlediği bu çalıştaydan çıkan sese Sağlık Bakanlığı'nın kulak vereceği inancında olduklarını belirterek, "Bu çalıştay için şehrimize Antalya, Amasya, Kayseri, Tokat, Çorum, Elazığ, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Sivas, Ordu, Trabzon, Rize, Kırşehir, Nevşehir illerinin tabip odası başkanları ve yönetim kurulu üyeleri gelecekler. Onlarla hekimlerin sorunlarını masaya yatırıp, görüş alışverişinde bulunacağız. Aynı zamanda kendilerine Samsunumuzun misafirperverliğini göstererek en iyi şekilde ağırlayacağız. Çalıştayımıza Samsunlu tüm hekim arkadaşlarımız da davetlidir" dedi.