OYAK Liselerarası Matematik Yarışması 27 Kasım'da başlıyor

OYAK ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen 'OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nın ilk etabı 27 Kasım'da 15 ilde yapılacak.

'Hayat Matematiktir' sl

OYAK ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen 'OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nın ilk etabı 27 Kasım'da 15 ilde yapılacak.

'Hayat Matematiktir' sloganıyla 2002 yılında başlatılan 'OYAK Liselerarası Matematik Yarışması' OYAK Grubu şirketlerinin faaliyet gösterdiği illerde gerçekleştiriliyor. Yarışma ile matematiğe ilgi duyan gençlerin teşvik edilmesi, analitik düşünme ve çözümleme pratiğinin kazandırılması, matematik sevgisinin aşılanması, öğrencilere başarı ve kazanma duygusunun yaşatılması amaçlanıyor.

Bu yıl Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak'ta yapılacak organizasyona Tukaş, Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, Aslan Çimento, OYAK Beton, Renault MAIS, Erdemir, İsdemir ve Ermaden firmaları ev sahipliği yapacak.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca değerlendirilecek il birinciliği sınavı sonuçları, yarışmanın düzenlendiği illerde organize edilen ödül törenlerinde açıklanacak. Sınavda birinci olan okul, Nisan 2011'de İstanbul'da düzenlenecek final sınavında illerini temsil etme hakkını kazanacak. Başarılı okullara 500 ile bin 500 lira arasında nakdi yardım yapılacak.