Erzurum Bar'ının İnceliklerini Öğreniyorlar

Erzurum'un Pasinler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen halk oyunları kursları halkın yoğun ilgisini görüyor.

Erzurum Bar'ının İnceliklerini Öğreniyorlar
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce ilçede bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarına yönelik açılan erkek halk oyunları kurslarıyla Erzurum Barları gelecek nesillere aktarılmaya çalışılıyor. Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda sürdürülen çalışmalarda kursiyerler Erzurum erkek barlarının inceliklerini öğreniyorlar.
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Akçil, altı okulda toplam sekiz kurs açtıklarını belirterek Milli Eğitim Müdürlüğü'nün her yıl düzenlediği erkek halk oyunları yarışmasında Nefii İlköğretim Okulu ve İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu erkek halk oyunları bar ekiplerin İlköğretim Okulları arasında yapılan yaraşmada İl üçüncüsü olduğunu hatırlattı. Akçil, Pasinler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bar ekibinin ise il genelinde üçüncü olarak derece yaptığını kaydetti.
Halk oyunları ekiplerinin bu yıl yapılacak olan yarışmaya da iyi hazırlandıklarını söyleyen İlçe Halk Eğitim Müdürü Recai Akçil, bu yıl ki düzenlenecek olan yarışmada da iyi dereceler elde edeceklerine inandığını söyledi.