Ege Bölgesi'nde kuvvetli yağış ve lodos uyarısı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre Ege Bölgesi'nin yarın öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre Ege Bölgesi'nin yarın öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamada kıyı Ege'de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla Ege bölgesinin tamamında görüleceği bekleniyor. Sağanak yağışların Salı günü; İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olacağı, lodosun Ege bölgesinde saatte 50 – 80 km. hızla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yağışlı havanın (24 Kasım 2010) Çarşamba günü; Bölge genelinde etkisini sürdüreceği, Lodosun saatte 30 – 50 km. hızla, kuvvetli olarak eseceği bekleniyor. Perşembe günü İzmir, Aydın, Manisa çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.Halen bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yarın 3 ila 5 derece daha artacak, Çarşamba günü 2 ila 4 derece azalacak. Yarın ve Perşembe günü İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar ile Lodos fırtınasının oluşturacağı, sel, taşkın, su baskını, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar v.b. gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği belirtiliyor.