Busmek Kursiyerlerine Diz Ağrısı Semineri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerlerine sağlık semineri verildi.

Busmek Kursiyerlerine Diz Ağrısı Semineri
Bursa Kent Konseyi'nin düzenlediği sağlık bilgilendirme toplantısında konuşan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Şerif Özkan, diz eklemlerindeki ağrılar ve atroskopi ameliyatları konusunda BUSMEK kursiyerlerini bilgilendirdi. Hocataşkın Kurs Merkezi'ndeki seminerde, diz ekleminde karşılaşılan ağrılara dikkat çeken Dr. Özkan, menüsküs yırtıkları, çapraz bağ yaralanmaları, kombine yaralanmaları, kıkırdak defektleri gibi rahatsızlıkların mafsallara ciddi etkisi olduğunu kaydetti.
Diz eklemlerinde hareketi sağlayan iki tür kas olduğunu belirten Dr. Özkan, "İlki uyluğun ön tarafında yer alıyor. Bu kas dizin düz hale gelmesini ve ayakta dik durmayı sağlayan insan vücudunun en güçlü kasıdır. Diğeri ise uyluğun arkasına yerleşmiş olup dizin bükülmesini sağlayan kastır" dedi.
Dr. Özkan, atroskopi (kapalı diz ameliyatı) konusunda da bilgi verdi. Atroskopi ameliyatlarında kalemden daha ince kamera ve özel aletlerin kullanıldığına dikkat çeken Dr. Şerif Özkan, hastaların ameliyat günü veya bir gün sonra taburcu edildiğini belirtti. Özkan, iyileşme döneminin ise 2 ila 4 hafta arasında değiştiğini kaydetti.