Yırtıcı Hayvanların Yaraladığı Karaca Polisin Evine Sığındı

Edirne'nin Süloğlu ilçesinde yırtıcı hayvanların saldırısı sonrası yaralanan ve bir polis memurunun evine sığınan karaca tedavi altına alındı.

Yırtıcı Hayvanların Yaraladığı Karaca Polisin Evine Sığındı
Süloğlu ilçesinde ormanlık alanda yırtıcı hayvanların saldırısıyla yaralanan karaca, ilçede görev yapan bir polis memurunun evinin bahçesine sığındı. Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerine haber verilmesi üzerine İl Müdürü Abdullah Bülbül koordinesindeki 4 kişilik ekip, araçla karacayı Edirne Çevre ve Orman Müdürlüğü Yaralı Hayvan Bakım Merkezi'ne getirdi. Çeşitli yerlerinden yaralı olan karaca, veteriner kontrolünden geçti. Enfeksiyon kaptığı belirtilen karacanın yaraları pansuman edildi.
Duyarlılığından dolayı polis memuruna teşekkür eden Abdullah Bülbül, "Hayvan sevgisi herkesin içerisinde olmalı. Bu sadece satın alınıp evde beslenen hayvanlara karşı değil, doğadaki tüm hayvanlara karşı ilgi gösterilmeli, elden geldiği kadar yardım edilmeli. Karaca tedavisinin tamamlanmasının ardından yeniden yaban hayatına bırakılacak" dedi.
Yaralı karacayı tedavi eden veteriner hekim Hüseyin Büyükaşık, "Karaca yırtıcı hayvanların saldırısına uğramış, vücudunda diş izleri var ve durumu kötü. Biz gerekli tedaviyi yapacağız, eğer iyileşirse yeniden doğaya bırakılacak" şeklinde konuştu.