İstanbul Otogarı'nda Tatil Dönüşü Yoğunluğu

9 günlük Kurban Bayramı tatili bugün sona eriyor. Bayram tatili sonrası İstanbul'a geri dönen vatandaşlar, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluğa neden oldu.

9 günlük tatili İstanbul dışında geçiren vatandaşlar, tatilin son gününde İstanbul'a gelmeye başladı. Tatilcilerin dönüşü nedeniyle Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk yaşandı. Şehirlerarası otobüsler otogar girişinde peş peşe dizilirken, vatandaşlar araçlarıyla otogara giremedi. Otobüse yetişmeye çalışan bazı vatandaşlar da otogar girişinde araçlarından inerek yürüdü. Yaşanan araç yoğunluğu nedeniyle otogara yürüyerek gelen bir vatandaş, "Otogara girişte trafik olduğu için otobüsü
kaçırmayalım diye yaya olarak gidiyoruz" dedi.
Otobüs peronunda bekleyen bir vatandaş da, "Otobüsüm normalde 09.30'da kalkacaktı. Ben 09.00'da geldim. Otogar girişinde yaşanan yoğunluk nedeniyle otobüsümüz perona gelemedi. Otobüsün gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Otobüs firması yetkilileri ise bayram nedeniyle hem gidiş hem de dönüşlerde yoğunluk yaşandığını belirtti.
Öte yandan, otogar içindeki araç yoğunluğu nedeniyle güvenlik görevlileri ile vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.
(AU-ÇK-CC-Y)