Uluslararası 'Transseksüel Güzellik Yarışması' Tayland'da Yapıldı

Tayland'ın turizm şehri olan Pattaya'da "Uluslararası Transseksüel Güzellik Yarışması" düzenlendi

Tayland'ın turizm şehri olan Pattaya'da "Uluslararası Transseksüel Güzellik Yarışması" düzenlendi. 3 bölüm halinde yapılan güzellik yarışmasında, jüri üyelerinin kararları sonucu yarışmaya Kore'den katılan Mini Han Uluslararası Transseksüel Güzeli seçildi. Güzellik yarışmasının ikincisi Japonya'dan Ami Takeuchi olurken, üçüncü ise ABD'den Stasha Sanchez oldu. En iyi ulusal kostüm ödülü ise İsveçli Alexandria'ya verildi.
Çeşitli ülkelerden 25 yarışmacının katıldığı güzellik yarışmasına ilgi oldukça fazla oldu. Yarışmacıların en fazla katılım sağladığı ülke olan Filipinler'den 5 yarışmacı katılırken Amerika, Fransa, Japonya, Brezilya, İsveç, Belçika, Tayland, Singapur, Kolombiya ve Ekvator'dan da katılanlar oldu.
Tayland Turizm Bakanlığı desteğiyle yapılan yarışmaya Asya ülkelerinden katılımın fazla olması dikkat çekti. Fransa'dan ve Belçika'dan katılan yarışmacılar yarışmada yer almaktan mutlu olduklarını ifade ettiler. Yarışma üçüncüsü Stasha Sanchez, ilk dünya travesti güzelinin yardımıyla (Mimi Marks) yarışmaya katıldığını, bu yarışmanın çok prestijli olduğunu ifade ederken Amerika'da bu tür organizasyonların yapılmadığını ve kendisinin Amerikalı travestiler için bir şeyler yapmak istediğini ifade etti.
İsveç'ten katılan Alexandria ise ülkesini bu tarz bir güzellik yarışmasında temsil eden ilk kişi olmanın önemine değinerek bundan sonra İsveç'teki travestiler için bir öncülük yapabileceğini söyledi. Yarışmaya henüz Afrika, Avustralya, Ortadoğu ve Türkiye'yi temsilen kimsenin katılmadığı "Uluslararası Transseksüel Güzellik Yarışması" her yıl sadece Tayland'da düzenleniyor.