Hollandalı Türklerin açtığı Edelstaal şirketi, VDL ile ortaklık anlaşma imzaladı

Hollanda ve Türkiye'de mutfak araçları üretimi, emlak, hayvancılık ve turizm sektörlerinde aktif olan Den Bosch merkezli Edelstaal Grup ile Hollanda'n

Hollanda ve Türkiye'de mutfak araçları üretimi, emlak, hayvancılık ve turizm sektörlerinde aktif olan Den Bosch merkezli Edelstaal Grup ile Hollanda'nın büyük şirketlerinden VDL Grup arasında Türkiye ve Orta Doğu'ya birlikte yatırım yapılmasını öngören ortaklık anlaşması imzalandı.

Helmond şehrinde düzenlenen ortaklık anlaşması imza törenine Edelstall Grup adına Erdal Torunğulları, Roel van Heugten ve şirket avukatı, Nazmi Türkkol, VDL Grup adına Wim van Bekel ve Hans van Raak katıldı.

Anlaşmayı Edelstaal Grup adına imzalayan Erdal Torunoğulları, yaptığı açıklamada Eindhoven merkezli VDL Grup tarafından üretilen tüm ürünlerin Türkiye ve Orta Doğu'daki tek yetkili satıcısı olacaklarını, ayrıca iki firmanın enerji, ulaşım, çöp toplama ve geri dönüşüm sistemleri konusunda ortak yatırımlar yapacağını belirtti.

Erdal Torunoğulları şöyle konuştu: "Hollanda ve Türkiye'deki ticari ve sınaî faaliyetleriyle her iki ülkenin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan Edelstall Grup olarak çalışmalarımızı büyük bir iş birliği anlaşması ile sürdürüyoruz. Hollanda'daki mutfak araçları üretimi ve ticareti emlak konusunda faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye'de turizm, inşaat emlak ve hayvancılık konularında bağlı grup şirketleri ile faaliyetlerde bulunan aynı zamanda Türkiye'de eğitim konusunda inşa edip Milli Eğitim Bakanlığına bağışladığı okullarla sosyal sorumluluk projelerini yürüten Edelstall Grup Hollanda'nın en büyük şirketlerinden, VDL Grup'la Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde birlikte yatırım yapma kararını verdik. Bunun sonuncunda anlaşma imzalamaya karar verdik. Yeni yıldan itibaren, Edelstall Grup'a bağlı merkezi İstanbul da bulunan OVAS Dış Ticaret Anonim Şirketinin VDL Grubun ürettiği ürünler konusunda Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde tek yetkili satıcı olacağını ve VDL Grup'la, Enerji, Ulaşım ve Çöp toplama geri dönüşüm sistemleri konularında ortak yatırımlar yapacaklarını söyleyerek anlaşmanın, her iki gruba hayırlı olması diliyoruz."