'Defans hatalarından ders çıkarıyoruz'

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Andre Santos, ligdeki Bucaspor maçını kazanmak istediklerini belirtirken, "defanstaki hatalarımızdan gereken dersleri çıkarıyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Andre Santos, ligdeki Bucaspor maçını kazanmak istediklerini belirtirken, "defanstaki hatalarımızdan gereken dersleri çıkarıyoruz" dedi. Fenerbahçe Televizyonu’na konuşan Andre Santos, Brezilya milli takımı ve Fenerbahçe ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Brezilya’nın Katar'da Arjantin’e 1-0 yenildiği özel maçta forma giyen Andre Santos, "kaliteli iki ülke milli takımının maçı çok güzel geçti. Biz de çok iyi oynadık. Messi’nin ayağından son dakikalarda yediğimiz golle kaybettik. Bu tip sonuçları bu tip maçlarda normal olarak görüyorum" yorumunu yaptı.

Brezilya'nın yeni bir yapılanma içinde olduğunu kaydeden Santos, "Mano Menezes ile yeni bir yapılanma içindeyiz. Son beş maçta bir gol yedik. Bu da bana göre iyi bir başlangıç. Arjantin’e kaybetmemiz yanlış yolda olduğumuzu göstermez. Son maçlardaki grafiğimiz doğru yolda olduğumuzun göstergesi" dedi.

Fenerbahçe’nin Bucaspor maçını mutlaka kazanmak zorunda olduğunu vurgulayan Andre Santos, "bizim gibi kaliteli bir ekibin kaybetmemesi gereken maçlardan birine çıkacağız. Özellikle kendi evimizde oynayacağımız bu maçı, taraftarımızın önünde kazanmamız gerekiyor" dedi.

Daha az hata yapan takımın şampiyonluğa ulaşacağını belirten Brezilyalı futbolcu, "bu tip maçlarda hiçbir şekilde teklemememiz gerekiyor. Pazartesi günü oynayacağımız maça da bunu düşünerek çıkıyoruz. Taraftar desteğiyle maçtan galip ayrılacağız" şeklinde konuştu.

12 haftada 16 gol yemelerini değerlendiren Santos, "bazı şeylerden ders alıp, bazı şeyleri daha iyi yapmamız gerekiyor. Takım defansı denildiğinde, takım olarak defanstan bahsediyoruz. Takımın her parçası, her oyuncu defansa, savunmaya dahildir. Geçen maçlardan gereken dersleri çıkarmalıyız ve çıkarıyoruz" dedi.