CHP'li Değer: Teşkilatlarımız BDP ile ittifaka sıcak bakıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, "Bölgedeki il ve ilçe teşkilatlarımızın CHP-BDP ittifakına sıcak baktığını söyleyebilirim. Türkiye'de 64'e ya

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer, "Bölgedeki il ve ilçe teşkilatlarımızın CHP-BDP ittifakına sıcak baktığını söyleyebilirim. Türkiye'de 64'e yakın sol parti var. Bütün sol partilerin CHP çatısı altında bir araya gelerek siyaset yaparak iktidar olmaları lazım." dedi.

CHP'nin hazırladığı Kürt raporunu Haziran 2011'den önce Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Diyarbakır'da kamuoyuna açıklanacağını belirten Mesut Değer, Kürt sorununun çözümü konusunda Öcalan'la görüşülmesinden yana olduğunu söyledi. Fırat Haber Ajansı'na konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Mesut Değer, şu görüşleri ifade etti: "Kürt sorunu CHP'nin öncelikleri arasında. Biliyorsunuz genel başkanımız yurt dışında en son Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüştü. Genel Başkanımızın bölgeye ilişkin genel af da dahil söylemleri oldu. Türkiye'de yaşanan bir iktidar sorunu var ve bunu ancak geniş bir yelpaze ile iktidara taşıyarak çözmek mümkün. Sadece BDP ile bir seçim ittifakı görüşmesi diye bir şey yok. Bu sayın Selahattin Demirtaş'ın yurtdışındayken söylediği bir görüş. Olması gereken dar bir ittifak değil, CHP'nin iktidara taşınmasıdır. Şu bir gerçektir, CHP olmadan Kürt sorunu çözülemez. CHP'nin tarihsel süreci var. CHP kurumsal bir partidir. Bunu bürokraside de, TSK'da da, CHP'ye oy vermeyen kesimlerde de görmeniz mümkün. 1900'lü yıllardan günümüze gelene kadar bir Kürt sorunu var. 1980 ve geldiğimiz 2010 yılı itibariyle de PKK sorunu var. PKK ayrı, Kürt sorunu ayrı. Ancak 2010 yılına geldiğimizde Kürt sorunu ile PKK sorunu içiçe geçmiştir. Bunu ayırarak, tasnif ederek çözmek gibi bir düşünce doğru değildir. BDP, 'muhatap sadece İmralı'dır' yaklaşımı içerisinde. İmralı da önemli bir kavramdır. Bu İmralı kavramını da çözmek gerekir. Benim şahsi görüşüm, Kürt sorununu çözümü konusunda İmralı katkı sunacaksa değerlendirilmelidir, katkı sunmayacaksa değerlendirilmeyebilir. Örgütün silahsızlandırılması konusunda da değerlendirmek lazım İmralı'yı."