Okuma Yazma Kursunu Bitirenlere Sertifika

Bucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 'Okuma-Yazma Seferberliği' kapsamında düzenlenen kursta başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Okuma Yazma Kursunu Bitirenlere Sertifika
Bucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen okuma yazma kursuna katılan başarılı olan 6 kadın kursiyer sertifikalarını aldı. Bucak Öğretmen Evi'nde düzenlenen sertifika törenine Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Erdem, şube müdürleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Çelik katıldı.
"EVLERİNE GİDİLEREK İKNA EDİLİYOR"
Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu törende yaptığı konuşmada , "Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen okuma yazma kursuna katılanları kutluyorum. Birinci aşamayı başarı ile bitirdiniz. İkinci aşamaya başlayıp bitirip ilerisini de düşünebilirsiniz" dedi. Hacıbektaşoğlu,
okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip kursa çağrıldığını da sözlerine ekleyen Hacıbektaşoğlu, "Gerekirse evlerine kadar giderek vatandaşlar ikna edilmeye çalışılıyor" diye konuştu.
"İKİNCİ HAYATIM BAŞLADI"
Kursiyerler adına konuşan 57 yaşındaki Sıddıka Erkul, okuma yazma bilmemenin sıkıntısını yıllardır yaşadığını belirterek, "Okumak yazmak yaşamın bir parçası. Bir otobüse biniyorsunuz gideceğiniz yeri bilmiyorsunuz. Sokakta levhaları görüp ne yazdığını bilmiyorsunuz. Bu hevesi yıllarca içimde taşıdım. Okur yazar olmakla ikinci bir hayata başlamış oldum" şeklinde konuştu.