Bilici Holding Türkiye'nin en büyük zeytin bahçesini kuruyor
Bilici Holding, Birleşmiş Milletler Modeli ile oluşturduğu 100 bin ağaçlık zeytin bahçesinin ürünlerine talep artınca ağaç sayısını 250 bin'e çıkarma
Zeytin fidanlarının özel uçakla Avustralya'dan getirtildiği ve İsrailli firmanın son teknolojiyle kurduğu bahçedeki ürünlerin İtalyan bir firma ile kurulacak tesiste zeytinyağına dönüştürüleceği belirtildi.
Japonya'nın şimdiden talepte bulunduğu zeytin yağına diğer ülkelerden de talep artınca Bilici Holding, Adana'daki 100 bin olan bahçedeki ağaç sayısını 250 bine çıkarma kararı aldı.
Adana'da 12 bin dönüm arazisi bulunan Biliciler, dünyanın gözdesi haline gelen zeytin bahçesine gösterilen ilgiden de oldukça memnun. Türkiye'de çeşitli üniversitelerin Ziraat Fakültesi bölümünde öğrenim gören öğrencilerinden yakından incelediği bahçede su, gübre, topraktaki mineral değerleri bilgisayarla ölçülüp, elektronik ortamla denetleniyor; kontrol ve bakımı yapılıyor.
Zeytinin ağaçtan toplanıp paketlenmesine kadar olan diliminde insan elinin değmeyeceği zeytinyağı, birinci sınıf ürün olarak dünya pazarına sunulacak.
ÇUKUROVA ZEYTİN BÖLGESİ OLACAK
Bilici Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, bahçeyi Japonya dahil çeşitli ülke ve Türkiye'den araştırmacıların gezdiğini vurgulayarak, "Çiftliği gezen ve projeyi gören Japon marketler zinciri yetkilileri, zeytin yağlarının alımı için ön anlaşma imzalamak istiyor." dedi.
Adana'ya Birleşmiş Milletler Modeli ile Türkiye'nin en büyük organik zeytin bahçelerinden birini kazandıran Bilici, "Zeytinyağını, birinci sınıf ürün olarak dünya pazarına sunacağız. Hiçbir masraftan kaçınmadık. İspanya'dan getirdiğimiz ürünlerden daha iyi verim aldık. Gelecek yıldan itibaren verimde ciddi artış olacak. Her yıl verim gittikçe artacak. Zeytinde var-yok senesinin dışında bitkiye daha çok katkıda bulunarak var-yok senesini ortadan kaldırmak istiyoruz." diye konuştu.
Mehmet Ali Bilici şu açıklamalarda bulundu: "Çalışmamız bu bölge için çok önemli. Bizden sonra komşularımız da zeytin bahçesi oluşturmak istiyor. Çukurova zeytin bölgesi olacak. Türkiye'nin önemli bir ihraç ürünü zeytinyağı. Hem ülke ekonomisine katkısı olacak, hem bölgedeki insanların geçimi için önemli. Tesisi Türkiye'nin en büyük bahçesinin kuracağız. Üniversitelerden öğrenciler ve araştırmacılar geliyor. Doğu illerinden Akdeniz'den gelip bilgi alıyor. İsteyenlere bilgi ve teknoloji desteği de veriyoruz."