Alman Sosyal Demokratlar Türkiye'de

Ankara sosyal demokratları ağırlıyor. Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Martin Schulz ve Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Ankara sosyal demokratları ağırlıyor. Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Martin Schulz ve Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Schulz ve Gabriel'in ilk görüşmesi Başmüzakereci Egemen Bağış'laydı.
 
Görüşmede futbol sohbeti yapıldı. Egemen Bağış, Almanya Dönem Başkanlığı'nda Türkiye'nin 3 fasıl açtığını söyledi. 2012 Avrupa Şampiyonası eleme maçında Türkiye'nin Almanya'ya 3-0 yenildiğini hatırlattı, "her fasıl için bir gol" sözleriyle Sosyal Demokratları güldürdü.

Görüşmede AB mesajları da verildi.

Sigmar Gabriel, Türkiye'nin AB için bir gereklilik olduğuna vurgu yaptı, "AB'nin ortak bir fikri olmadığı için Türkiye ile müzakereler kolay yürümüyor" dedi. Ancak müzakerelerin sonucunda Türkiye'nin tam üye olması gerektiğine vurgu yaptı.

Almanya Sosyal Demokrat Parti lideri Sigmar Gabriel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

Başbakan Erdoğan ise Gabriel ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu Başkanı Martin Schulz ile  görüşecek.